Neděle 2. června 2024, svátek má Jarmil
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Hiddink se zlobí na Turky za korupci a chce odejít

Sport

  13:41
ANKARA - Trenér Guus Hiddink je připraven opustit tureckou reprezentaci, pokud se potvrdí, že fotbalové dění v zemi ovládla korupce. Turecký svaz před dvěma týdny odložil kvůli vyšetřování rozsáhlého případu začátek ligy o měsíc až na 9. září.

Trenér Guus Hiddink. foto: Reuters

Pětašedesátiletého kouče, který dokázal s korejskými fotbalisty v roce 2002 nečekaně postoupit až do semifinále mistrovství světa, ohromily rozsah a závažnost celé aféry.

"Pokud se takové nežádoucí jednání potvrdí, odejdu. Takové věci se nesmějí stávat," citoval Hiddinka nizozemský list De Volkskrant. "Jsem rád, že vyšetřování zatím neodhalilo žádné důkazy korupce u národního mužstva," nechal se slyšet trenér, jenž vedl i Rusko nebo londýnskou Chelsea a k tureckému týmu nastoupil loni v lednu.

Ústřední postavou korupční kauzy je prezident mistrovského Fenerbahce Aziz Yildirim, který čelí obvinění ze zmanipulování 19 zápasů. Celkem bylo zatčeno 30 lidí včetně předsedy vicemistra Trabzonsporu Sadriho Senera nebo kouče Besiktase Tayfura Havtucua.

Autor:

Rozdáváme mléčnou výživu ZDARMA
Rozdáváme mléčnou výživu ZDARMA

Už jste slyšeli o nové pokračovací mléčné výživě BEBA SUPREMEpro 2 určené dětem od ukončeného 6. měsíce? Nyní můžete tuto nejdokonalejší recepturu...