Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Horvátha vzpomínky na diváky strašily i o dovolené

Sport

  15:10
PRAHA - Ani během dovolené se sparťanský fotbalový záložník Pavel Horvát nezbavil vzpomínek na nepovedený závěr sezony. Jeho klub v něm ztratil titul a v posledním utkání skalní fanoušci vyzývali Horvátha k odchodu, což fotbalista také skutečně zvažoval. Dnes se ale normálně zapojil do přípravy českého vicemistra a zatím nechtěl řešit, zda se vztahy mezi ním a fanoušky urovnají.

Pavel Horváth prožívá těžké chvíle. foto: ČTK


Horváth byl hlavním tahounem týmu při loňské cestě za doublem, ale neprožil dobré jaro a nakonec se stal terčem vlastních fanoušků. Ti si špatně vyložili jeho slovní střet s několika jednotlivci po vítězném finále poháru a při ligové derniéře v Liberci ho skandováním vyzývali k odchodu.


"Během dovolené jsem se k tomu několikrát vrátil, nebylo to příjemné. Dodnes jsem však přesvědčený, že jsem nic špatného neudělal," řekl dnes při zahájení přípravy Horváth, který také proto dosud ani nečinil žádné kroky, jak by bylo možné zakopat válečnou sekeru mezi ním a diváckým "kotlem". O odchodu z Letné aktuálně nepřemýšlí a dnes se vrhnul naplno do přípravy. "Budu bojovat o základní sestavu, na nic jiného teď nemyslím," řekl Horváth přesvědčivě. Nebojí se prý ani příchodu záložníka Patrika Bergra, s nímž by si rád zahrál společně.

"Je na trenérovi, jaké má plány a zda můžeme hrát spolu. A příchod Patrika vítám, protože pokud bude zdráv, bude pro Spartu velkou posilou,"pokračoval dosavadní letenský špílmachr.


Sám během dovolené především odpočíval a stačil podrobně sledovat také mistrovství Evropy. "Týden jsme byli v Itálii u známých, na chalupě jsem pak sledoval nevydařený šampionát. Mrzelo mě to i za kluky, ale takový fotbal bývá. Na jaře jsme prožili něco podobného," připomněl třiatřicetiletý hráč závěr ligy, ve kterém Sparta ztratila bezpečný bodový náskok a titul získala Slavia.

Autor: