Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Horváth do Plzně

Sport

  12:59
Fotbalový internacionál opouští Spartu. - Vedení fotbalistů Viktorie Plzeň dnes představí největší letní posilu, kterou by měl být podle zákulisních informací sparťanský záložník Pavel Horváth. Západočeši chtějí jméno nového lídra týmu oficiálně oznámit až na večerní mimořádné tiskové konference.

Nová posila Viktorie Plzeň, Pavel Horáth. foto: ČTK

Plzeň od počátku letní přípravy mohutně posiluje a nejvíce hráčů přichází právě ze Sparty. Z Letné do Štruncových Sadů již zamířil brankář Tomáš Poštulka a někdejší plzeňský kapitán David Limberský. Horváth vyřeší přestupem své problémy s příznivci a vedením Sparty, které se ho v jeho sporu s tvrdým jádrem fanoušků v závěru minulé sezony nezastalo.

Horváth měl po vítězném finále Poháru ČMFS konflikt s několika fandy, kteří mu vyčítali, že se raduje, když tým prohrál se Slavií boj o ligový titul. Bývalý reprezentant se nedal, fanouškům ostře odpověděl a ti mu to vrátili v posledním ligovém zápase v Liberci, kde jednotně skandovali "Horváth ven". Fotbalista se nechal v utkání vystřídat a poté naznačil, že během léta odchod zváží. Klubové vedení se ho nezastalo a Horváth už počátkem přípravného období dal najevo, že odejde.

Třiatřicetiletý Horváth na Letné strávil po svém návratu z Japonska necelé dvě sezony, během kterých odehrál 44 zápasů a vstřelil šest branek. Loni byl členem mužstva, které získalo double, letos se musel spokojit s pohárovým triumfem. V české lize nastupoval také za Jablonec, Slavii a Teplice, dosud odehrál 256 utkání, v nichž dal 47 branek. Působil také ve Sportingu Lisabon, Galatasaray Istanbul a Visselu Kóbe.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!