Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Hráči Plzně děkovali hlavně fanouškům

Sport

  23:35aktualizováno  7. prosince 0:19
PRAHA - Remíza 2:2 se světovým velkoklubem AC Milán ozdobila plzeňským fotbalistům konec jejich vystoupení v Lize mistrů. Západočeši si bodového zisku s gigantem náležitě považovali. Radovali se z toho, že ukázali vůli po dobrém výsledku, který je podle nich zasloužený. Navíc se těší, že budou na jaře pokračovat v play off Evropské ligy.

Plzeň - AC Milán (Kolář) foto: ČTK

Hráči Plzně si po utkání užívali oslavy s fanoušky. "Je úžasné, že jsme to dotáhli k remíze. Odvděčili jsme se tak skvělým fanouškům," řekl v rozhovoru pro Českou televizi útočník Václav Pilař. "Chtěli jsme bránit z bloku, což se v první půli dařilo. Pak jsme ale neubránili Robinha a Pata. Jenže závěr byl úžasný," hodnotil utkání.

REPORTÁŽ Z UTKÁNÍ:

Na hře týmu se projevila ztráta Petra Jiráčka, který se už v průběhu první půle zranil a musel střídat. "Byla to citelná ztráta, protože Petr je pro nás moc důležitý. Na druhou stranu ale Vláďa Darida na jeho místě zahrál velmi dobře," pochválil Pilař Jiráčkova náhradníka. "Nevím, co Petrovi je, ale doufám, že to nebude nic vážného. Zranit se v posledním utkání by byla velká škoda," dodal Pilař.

Nadšený z konce zápasu byl i kapitán Pavel Horváth. "Závěr byl z říše snů. Dát Milánu za pět minut dva góly je fantastické," radoval se plzeňský záložník. "Musím pochválit fanoušky, kteří nás vyhecovali a na konci nám hodně pomohli. Myslím, že jsme předčili očekávání. Jsem spokojený, že postupujeme. To je nejdůležitější," dodal.

Mrzelo ho jen to, jak Plzeň nezvládla úvod druhé půle. "Nastoupili jsme do ní nekoncentrovaně. Pustili jsme je do brejku, v čemž je Milán hrozně silný. Ale jak my jsme proflákali úvod druhé půle, tak oni proflákali konec," dodal Horváth.

Také záložník Daniel Kolář do poslední chvíle věřil, že Plzeň může s nepříznivým stavem něco udělat. "Cítili jsme, že je to poslední zápas a že se není na co šetřit. Chtěli jsme do toho dát všechno a uhrát si postup sami, což se nám nakonec povedlo," pochvaloval si.

Remízy 2:2 si hodně cenil. "Kdyby nám to někdo řekl před zápasem, tak bereme takový výsledek všemi deseti. Je to pro nás takové malé vítězství," uvedl Kolář, kterého trochu mrzí, že plzeňské tažení Ligou mistrů končí. "Osobně jsem si tenhle půlrok strašně užil a teď je mi trochu líto, že už to končí," dodal.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!