Pondělí 13. května 2024, svátek má Servác
130 let

Lidovky.cz

Online reportáž

46
Švýcarsko si vyžádalo oddechový čas. Hráčky ze země helvétského kříže výrazně polevily, Češky naopak sebevědomě bojují.
44
Míček létá z jedné strany hřiště na druhou. Švýcarky svůj útok nevyužily, na druhé straně se zase mezi tři tyče nevyšla pěkná střela Paulovičové z křídla.
43
GÓL! Je vyrovnáno 2:2! Hala bouří, Češky jsou zpět v zápase. Trefila se Halfarová, která uklidila do šibenice odraženou střelu Krupnové.
42
Češké hráčky výkonnostně vzrostly. Sládečková se do balonku opřela z první, jenže z výhodné pozice nezakončila přesně. Balonek ji sjel z čepele.
41
GÓL! Češky po parádní kombinaci snižují, využívají přesilovku a krátce po začátku třetí třetiny už prohrávají jenom o gól. Štěglová využila zaváhání Schmidové, stála na konci rychlé kombinace a mířila do poloprázdné branky.
40
Zakončení Jarolímové z první úspěch neslavilo, druhá část je u konce. Češky prohrávají 0:2.
39
Trest pro Švýcarky. Notzliová odešla na dvě minuty pykat a český celek může vstřelit povzbuzující gól do šatny.
38
Češky už hrají v plném počtu, druhé oslabení přečkaly bez úhony a hned zahrozily! Z dorážky střílela Jarolímová, avšak z těsné blízkosti nezamířila přesně.
37
Černá se při vlastním oslabení vydala do protiútoku. Nezakončila, alespoň našetřila několik cenných vteřin a peláší střídat.
36
Druhá švýcarská přesilovka. Tu první dokázaly hostující hráčky využít, jak si povedou tentokrát? Za katr míří Urbánková.
34
Urbánková hledala volnou Jarolímovou, k ní ale balonek nedoputoval. V opačném případě by drobná česká hráčka čelila už pouze Schmidové. Obránkyně však přihrávku zablokovaly.
33
Čiperná Šteglová trefila jen před sebou stojící hráčku. Češky hledají recept na úspěšný útok marně, stále však mají dostatek času na zvrat.
32
GÓL! Česko prohrává už 0:2. Prosadila se Stellaová, která sebrala daleké vyhození od vlastní brankářky, obtočila se kolem obránkyně a zleva prostřelila Christiánovou.
31
Český tým se těžce prosazuje. Hráčky neudrží míček delší čas na čepelích, Švýcarky naopak hrají s lehkostí a větším klidem.
30
Přesilovka je u konce, Češky jí nedokázaly využít a soupeřky už hrají v plném počtu.
29
Bočanová to nemyslela špatně. Stála v úhlu, ale snažila se brankářku zaskočit střelou na bližší tyč. Schmidová ale míček za svá záda nepustila.
28
Rüttimannová faulovala Jarolímovou a jde na trestnou lavici. Výhodu jedné hráčky v poli mají také domácí florbalistky.
27
Tempo utkání trošku opadlo. Švýcarky se zatáhly do obranné ulity, avšak Češkám se příliš nedaří. Střeleckých pokusů výrazně ubylo.
26
Šteglová se snažila odpovědět. Stála na konci rychlé kombinace, jenže střela jí příliš nesedla. Trefila jen Schmidovou do břicha.
25
GÓL! Švýcarsko využívá přesilovou hru a jde do vedení. Urbánková ztratila míček na středu hřiště a soupeřky se vrhly kupředu. Odražený míček nakonec za záda přesouvající se brankářky uklidila Bartschiová.

Nepřehlédněte

Česko: Christiánová - Šteglová, Jílková, Jarolímová, Urbánková, Krupnová - Hyršlová, Čapková, Hašová, Sládečková, Černá - Vojáčková, Niemcová, Žůrková, Paulovičová, Halfarová - Macurová, Billá, Bočanová.
Švýcarsko: Schmidová - Notzliová, Martiová, Ulberová, Zwinggiová, Stellaová - Kernová, Zimmermanová, Fricková, Wikiová, Hermannová - Wüthrichová, Rüttimannová, Scheideggerová, Putziová, Bartschiová - Burgiová, Mischlerová, Chalveratová.