Pátek 10. května 2024, svátek má Blažena
130 let

Lidovky.cz

Online reportáž

24
První vyloučení dnešního klání. Přesilovku si zahrají Švýcarky, na trestné lavici už vydechuje Žůrková.
24
Další tyč! Sražený pokus Frickové se dokutálel až na brankovou konstrukci. Hráčky ze země helvétského kříže jsou v prostředním dějství aktivnější.
23
Burgiová trefila břevno! Christiánová její střelu dobře neviděla a pomohlo jí štěstí. Švýcarko teď dělily od vedení jen centimetry.
22
Švýcarky kostrbatě přešly do ofenzivy. Rüttimannová si udělala na středu hřiště prostor, příliš si však neporozuměla se spoluhráčkou.
21
Druhé dějství právě začalo. U balonku je Šteglová, která se snaží vymanit ze švýcarského sevření za vlastní klecí.
20
Úvodní část skončila, Češky hrají se Švýcarskem nerozhodně 0:0.
19
Schmidová má nepřiliš přesný pokus Vojáčkové na své hrudi a snaží se rychle rozehrát. Švýcarky už ale zaútočit nestihnou, časomíra odkrajuje poslední vteřiny.
18
Češky ke konci první třetiny ožily. Snaží se diktovat tempo hry a rychle kombinovat.
17
Zřejmě největší česká šance dosavadního průběhu utkání! Paulovičová pálila při přečíslení z první, mezi tři tyče ale své zakončení nenamířila.
16
Šteglová zkusila štěstí ranou z levého křídla a Schmidová musela být na pozoru. Střele ale chyběla přesnost, balonek letěl jen doprostřed branky.
15
Týmy se pravidelně střídají v držení balonku. K vidění je i hodně ztrát a nepřesných přihrávek, ani jeden z celků si zatím nevytvořil územní převahu.
14
Halfarová a vzápětí také Urbánková v akci! Brankářka Schmidová nemusela ani v jednom případě zasahovat, byť střele druhé jmenované moc nechybělo.
13
Domácím hráčkám kombinace nevyšla. Češky si vyměnily na středu hřiště několik přihrávek, ovšem s míčkem už hraje Ulberová.
11
Nepříjemný moment. Kernová ošklivě uklouzla po holi a na střídačku odchází jen za doprovodu lékařů. Hra je přerušena.
10
Táhlou střelu Scheideggerové zprava má česká brankářka ve výstroji. Celé akci ale předcházela ztráta Hašové za brankou soupeřek.
9
Švýcarskou rozehrávku vystihla Jarolímová a ihned se vydala kupředu. Sprintovala po křídle, ale její přihrávka na střed byla nepřesná.
8
Češky teď měly štěstí! Brankářka Christianová likvidovala neposedný balonek až pár centimetrů před brankovou čarou. Se štěstím ho dokázala zalehnout.
7
Prudká střela Jílkové! Obránkyně pálila tvrdě z dálky. Ale míček břevno švýcarské branky těsně přelétl.
6
Christiánová musela zasahovat. Okolo její branky se obtáčela Putziová, mezírku u levé tyčky však nenašla.
5
Hra se přelévá z jedné strany na druhou, ale k zakončení se hráčky příliš nedostávají. Sládečková se snažila tečovat střelu z dálky, ovšem neuspěla.

Nepřehlédněte

Česko: Christiánová - Šteglová, Jílková, Jarolímová, Urbánková, Krupnová - Hyršlová, Čapková, Hašová, Sládečková, Černá - Vojáčková, Niemcová, Žůrková, Paulovičová, Halfarová - Macurová, Billá, Bočanová.
Švýcarsko: Schmidová - Notzliová, Martiová, Ulberová, Zwinggiová, Stellaová - Kernová, Zimmermanová, Fricková, Wikiová, Hermannová - Wüthrichová, Rüttimannová, Scheideggerová, Putziová, Bartschiová - Burgiová, Mischlerová, Chalveratová.