Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Sport

I přes protesty fanoušků se ho zastal prezident. Trenér Lucescu přeci jen povede fotbalisty Dynama Kyjev

Prezident Dynama Kyjev Igor Surkis a trenér Mircea Lucescu foto: ČTK

Kyjev - Rumunský fotbalový trenér Mircea Lucescu odvolal své rozhodnutí o rychlém konci na lavičce Dynama Kyjev a slavný klub přeci jen povede. O setrvání u týmu informoval majitele celku Ihora Surkise.
  11:45

„Pane prezidente, hluboce respektuji vaši zanícenost v rozvoji Dynama. Mé obavy pramenily z toho, že jsem nechtěl fotbalové rodině v Kyjevě přidělávat problémy. Jsem si jistý, že dosáhneme očekávaných výsledků a prací radikálně změníme pohled na mé jmenování,“ uvedl pětasedmdesátiletý kouč na webu klubu.

Lucescu dostal smlouvu na dva roky, ale v pondělí po čtyřech dnech ve funkci oznámil, že končí. Důvodem byla nevole fanoušků klubu v čele s bývalými hvězdami Olehem Blochinem a Ihorem Bělanovem, kteří mu nemůžou odpustit, že s konkurenčním Šachtarem Doněck získal osm ukrajinských titulů.

Prezident Dynama Kyjev Igor Surkis a trenér Mircea Lucescu
Mircea Lucescu vydržel u Dynama Kyjev jen čtyři dny

V minulosti Lucescu trénoval například rumunský národní tým, Dinamo Bukurešť, Brescii, Inter Milán či turecké celky Galatasaray a Besiktas. Šachtaru se ujal v roce 2004 a vedle osmi titulů a šesti domácích pohárů s ním v sezoně 2008/09 vyhrál i Pohár UEFA, předchůdce Evropské ligy. Šachtar Lucescu opustil v roce 2016 a poté vedl Zenit Petrohrad a Turecko, na jehož lavičce skončil loni v únoru.

Kyjevské Dynamo ovládlo ligu naposledy v roce 2016, od té doby skončilo čtyřikrát druhé za Šachtarem, naposledy o 23 bodů.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!