Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Jágr za 6 miliónů

Sport

  12:47
NEW YORK - České hokejové hvězdě Jaromíru Jágrovi údajně nabídlo vedení New York Rangers roční smlouvu s platem šest milionů dolarů. Informaci přinesl deník NY Newsday. Již v úterý se však Jágr pravděpodobně stane volným hráčem a vyslechne si případné nabídky od ostatních klubů NHL. Sám avizoval, že by preferoval dvouletý kontrakt, po jehož vypršení se chce vrátit domů.

Jaromír Jágr předvádí excelentní hru i na tenisovém kurtu. foto: ČTK

Český kapitán se podle Newsday může rozhodnout pro Omsk, nikoliv však za zdaněných 35 milionů dolarů na tři roky, jak v pátek dementovali Jágr i generální manažer Avangardu Anatolij Bardin. V ruském klubu by si vydělal kolem sedmi milionů dolarů ročně.

Nejproduktivnější Evropan v historii NHL na páteční tiskové konferenci v Prostějově připustil, že o své budoucnosti stále nemá jasno. "Jeden den to vypadá, že budu hrát v Evropě, jeden den zase, že v NHL," řekl Jágr. Podle všeho se rozhodne až v červenci. "Ještě nikdy jsem volný hráč nebyl, takže proč si nevyslechnout ostatní nabídky?" dodal s tím, že chce ještě minimálně dva roky strávit v zahraničí a pak zamířit do mateřského Kladna.

 Svou roli v Jágrově vyčkávání patrně sehrála i skutečnost, že jeho role v týmu Rangers se změnila v průběhu loňského léta právě s uzavřením kontraktů s volnými hráči Scottem Gomezem a Chrisem Drurym, na nichž chce klub postavit budoucnost. Nyní jsou prý v hledáčku Jezdců na předních místech útočníci Mats Sundin z Toronta se Slovákem Mariánem Hossou z Pittsburghu a obránci Brian Campbell ze San Jose s pittsburským Brooksem Orpikem.

Autor:

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...