Neděle 5. května 2024, svátek má Klaudie
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

JAR čtyři roky po fotbalovém MS. Chudoba, bída a žádné zlepšení

Roky budovali stadiony a pevné zázemí. To vše přesně tak, aby byli fotbalisté z celého světa v dějišti šampionátu spokojení. Brazilci si mohou už pár dnů před startem mistrovství leccos úspěšně odškrtnout, jenže co bude potom? "Nic, postavily se stadiony a pak všichni zmizí," říká Imaan Milanzi - úředník z jihoafrického města Nelspruit, které hostilo mistrovství před čtyřmi lety.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

P. K 594

10. 6. 2014 10:56
Je to jinak -

Škoda úsilí při překládání článku. Na vlastní oči jsem se přesvědčil, že mistrovství světa ve fotbale mělo na JAR velice pozitivní efekt. Rozhodně nejsem fanoušek tohoto sportu - viděl jsem ho na vlastní oči asi tak 3x v životě... ale MS v JAR 1) ukázalo, že JAR je bezpečnou zemí,2) že má vysokou kvalitu infrastruktury a 3) že má celou řadu turisticky atraktivních míst. efekt se samozřejmě liší místo od místa, ale města jako CAPE TOWN, DURBAN ale i Johanesburg zaznamenala velký nárůst turistického ruchu, který je spojený s výše popsanou reklamou v rámci MS. Je celá řada infrastrukturních projektů, které vznikly v souvislosti s MS v JAR, které naopak super slouží pro obyvatelstvo. Píšu o něčem co jsem opakovaně na vlastní oči viděl, protože do JAR pravidelně jezdím. Doporučoval bych příště konfrontovat jednotlivé zdroje i s dalšími. I na BBC jsem viděl úplně opačné tudíž pozitivní hodnocení MS.

0 0
možnosti
JZ

J. Zeman 421

10. 6. 2014 9:59
Ta mají demokracii a to je špína a bída, nic víc.

Dokud měli apartheid, tak by byla velice prosperující země, jak co se týče ekonomiky, tak zemědělství a i školství bylo na velmi vysoké úrovni.

0 0
možnosti
RT

10. 6. 2014 9:40
To je probuzení....

A takhle je to se všemi sliby levých politiků - "silný stát vám zajistí všechno...". Pak se pořídí za drahé peníze kdejaká hovadina, díky které mají zase chvíli sedět u korýtka. Je třeba seškrtat státní aparát a přerozdělování peněz na minimum.

0 0
možnosti