Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Jarolím do týmu povolal slávisty Škodu a Zmrhala i ‚zapomenutého‘ baníkovce

Sport

  18:00
Fotbalovou reprezentaci pro zápasy kvalifikace MS v Německu a s Ázerbájdžánem doplnili dva slávisté - útočník Milan Škoda a debutant Jaromír Zmrhal - a také někdejší defenzivní záložník Baníku Ostrava Lukáš Droppa, který nyní hraje ruskou Premier League za Tom Tomsk.

Lukáš Droppa ještě v dresu Baníku. foto: Mafra - Alexandr Satinský

„Zmrhal s Droppou se k týmu připojí během úterý. U Milana Škody čekáme pouze na vývoj jeho zdravotního stavu. V úterý dopoledne by ještě v klubu měl absolvovat trénink, a pokud bude v pořádku, následně se také připojí k reprezentaci,“ uvedl v tiskové zprávě manažer reprezentace Jaromír Šeterle.

‚Šovinisté‘ Koubek a Vácha se omluvili. Sparta je ‚potrestala‘ tím, že musí na tréninky žen

Třiadvacetiletý Zmrhal hrával za jednadvacítku, do reprezentačního A-týmu se ale nyní dostal poprvé.

Zaujal výborným výkonem v nedávném ligovém derby na Spartě, kde jednou brankou pomohl k výhře Slavie 2:0, a jeho výhodou je i to, že může nastoupit na více postech v záloze.

„Jsem nadšený, chtěl bych poděkovat všem ve Slavii i v reprezentaci za důvěru. Je to nepochybně splnění mého obrovského dětského snu. Věřím, že nezklamu, a pokusím se důvěru maximálně splatit,“ uvedl pro slávistický web Zmrhal.

Světoběžník Droppa se zastavil v Rusku

Sedmadvacetiletý Droppa by měl pomoci při problémech ve středu zálohy, má také dobrou střelu. Dřívější mládežnický reprezentant hrával za Ostravu, Vratislav, rumunský celek Pandurii a od léta působí v Tomsku.

V posledních pěti zápasech nechyběl v základní sestavě. Zmrhalův spoluhráč Škoda naopak není v reprezentaci žádným nováčkem, za národní tým už odehrál 13 utkání a dal čtyři góly.

Miroslav Pelta (vlevo) se proti chování Koubka s Váchou výrazně ohradil.
Zklamaný Tomáš Sivok děkuje za podporu českým fanouškům.

Kouč Jarolím by po dnešním doplnění kádru měl mít od úterý k dispozici kompletní třiadvacetičlenný kádr.

Po zářijové úvodní remíze 0:0 se Severním Irskem čeká reprezentanty v sobotu druhý duel kvalifikace mistrovství světa na půdě obhájců zlata Němců, o tři dny později budou hostit ve Vítkovicích Ázerbájdžán.

Autoři: ,

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...