Neděle 12. května 2024, svátek má Pankrác
130 let

Lidovky.cz

Jednadvacítce v kvalifikačním finiši pomůže Necid

Sport

  18:05
PRAHA - Útočník pražské Slavie a od ledna nová posila CSKA Moskva Tomáš Necid pomůže fotbalové reprezentaci do 21 let v jejím posledním utkání evropské kvalifikace proti Ukrajině. V něm půjde českým mladíkům o postup do říjnové baráže o ME a Necid bude čekat na svoji první šanci ve výběru jednadvacítky, která bude muset stejně staré Ukrajince porazit, aby udržela při životě postupové naděje.

Necid zářil v devatenácce. foto: ČTK

Necid ve výběru nahradí Martina Fenina, který se po dnešním návratu z Turecka, kde "lvíčata" v sobotu prohrála 0:2 a přišla tak o první možnost zajištění baráže, připojil znovu k seniorské reprezentaci.

"Věříme, že by mohl potvrdit svoji dobrou podzimní formu," řekl Kotrba na adresu nejlepšího střelce červencového mistrovství Evropy hráčů do 19 let, který v úvodních pěti ligových kolech zaznamenal už čtyři trefy. Tím si vysloužil i lednový přestup do moskevského velkoklubu CSKA.

Necid se o pozvánce do jednadvacítky dozvěděl dnes odpoledne poté, co se výprava vrátila z Turecka. Vzápětí se připojil k týmu a společně s ostatními odcestoval do Uherského Hradiště. Právě toto město na jihu Moravy bude úterní rozhodující duel kvalifikace hostit.

Čeští reprezentanti si znovu "užili" náročné putování. Z Bursy, kde v sobotu hráli, vyrazili na letiště do Istanbulu už v půl šesté ráno, v půl dvanácté nabrali směr Praha. Po příletu se v české metropoli zastavili jen krátce a po pozdním obědě vyrazili do Uherského Hradiště. Tam je ještě od 18:00 čekal na hlavním stadionu lehký regenerační trénink.

Večerní parťák na koupací rituál: Vyhrajte balíček od sebamed Baby
Večerní parťák na koupací rituál: Vyhrajte balíček od sebamed Baby

Přebalit, vykoupat, umýt hlavu, pořádně promazat celé tělíčko... Skvělým parťákem pro takový večerní rituál je sebamed Baby. Sháníte-li jednoho...