Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Jeřábek přestupem porušil podmínky smlouvy, Teplicím má zaplatit dva miliony. Jablonec se chce odvolat

Sport

  12:48
Jablonec - Podle Sboru rozhodců Fotbalové asociace ČR porušil obránce Michal Jeřábek únorovou výpovědí v Teplicích, odkud následně zamířil do Jablonce, podmínky smlouvy s klubem. Sbor rozhodl, že hráč a jeho nový zaměstnavatel mají zaplatit Teplicím pokutu dva miliony korun. Jablonečtí s verdiktem nesouhlasí a odvolají se proti němu.

Michal Jeřábek v souboji se Stanislavem Teclem. foto: ČTK

Jeřábek nechtěl v Teplicích prodloužit smlouvu, která mu končila v létě, a vedení ho přeřadilo do rezervy. Oficiálně uvedlo, že po zranění neměl výkonnost na první ligu. Sedmadvacetiletý obránce následně podal výpověď, sekretariát FAČR vyřadil smlouvu z evidence a stoper následně coby volný hráč zamířil do Jablonce. Tepličtí se domnívají, že neoprávněně, Jeřábek a Jablonec mají opačný názor.

Sbor rozhodců, který je první instancí, se přiklonil k teplickému klubu. Obě strany se mohou proti verdiktu odvolat. Tepličtí na svém webu uvedli, že jim má Jeřábek či Jablonec zaplatit dva miliony korun.

„S odvoláním nepočítáme. Sice je částka nižší, než jakou jsme požadovali, ale současně je násobkem toho, co za Michala Jeřábka v zimě Jablonec nabízel. Navíc je pro nás velmi důležité, že se potvrdil náš právní výklad, že hráč jednostrannou výpovědí porušil smluvní podmínky mezi ním a klubem,“ uvedl teplický ředitel Petr Hynek.

„Náš klub obdržel rozhodnutí Sboru rozhodců FAČR ohledně sporu Michala Jeřábka a jeho bývalého klubu FK Teplice, se kterým nesouhlasíme. Proto chystáme ve spolupráci s právním zástupcem klubu odvolání k druhé instanci Sboru rozhodců FAČR,“ řekl ČTK tiskový mluvčí Jablonce Martin Bergman.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...