Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Jihlava vyrovnala z ofsajdu, sudí Wilczek si 4 kola nezamává

Sport

  20:00
PRAHA - Komise rozhodčích Fotbalové asociace ČR na čtyři kola zastavila činnost asistentovi Martinu Wilczekovi za chybu v nedělním ligovém utkání Jihlavy s pražskou Spartou. Pomezní sudí neodmával v prvním poločase ofsajd, ze kterého domácí Stanislav Tecl vyrovnal na konečných 1:1.

Jihlava - Sparta Praha. Tecl z Jihlavy musel být po zákroku Jiří Jarošíka ze Sparty vystřídán foto: ČTK

"Byla to složitá situace na posouzení, nic lehkého. Ale od toho tam asistenti jsou, musí být připraveni na všechno," řekla po úterním zasedání komise její předsedkyně Dagmar Damková.

Wilczek chyboval v 31. minutě, kdy Sparta vedla 1:0 a Vysočina zahrávala rohový kop. Míč propadl k penaltovému puntíku a od domácího hráče se odrazil k Teclovi, který z ofsajdu vyrovnal.

Hlavního rozhodčího Tomáše Adámka přeřadila komise až do odvolání pouze na utkání mládeže, dorostenecké a juniorské ligy. Sudí pyká za to, že nezvládl souboj Českých Budějovic se Slováckem (0:0).

V průběhu zápasu dvakrát žádalo penaltu hostující mužstvo a jednou domácí tým. "Bylo to od něj celkově nevyvedené utkání. Dvě penalty byly milionové a myslíme, že mohly být i tři," řekla Damková.

Stopku na tři kola vyfasoval i Jiřík

Z druhé ligy má na tři kola omezenou delegaci asistent Jiří Jiřík, který neodmával ofsajd před vedoucím gólem Bohemians 1905 proti Mostu (2:0).

Hlavní sudí Pavel Orel v utkání Varnsdorf - Vlašim (3:2) nesprávně vyloučil hostujícího Jaroslava Starého a nezapíská si dvě kola.

Na stejnou dobu komise zastavila činnost i Miroslavu Trávníčkovi za chybu v utkání druhé ligy mezi Varnsdorfem a Znojmem (0:1). Asistent Radek Kotík si rovněž dvě kola nezamává kvůli chybně signalizovanému ofsajdu v zápase Bohemians Praha se Sokolovem (1:1).

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!