130 let

Jihlava - Sparta Praha. Tecl z Jihlavy musel být po zákroku Jiří Jarošíka ze Sparty vystřídán | foto: ČTK

Jihlava vyrovnala z ofsajdu, sudí Wilczek si 4 kola nezamává

Sport
  •   20:00
PRAHA - Komise rozhodčích Fotbalové asociace ČR na čtyři kola zastavila činnost asistentovi Martinu Wilczekovi za chybu v nedělním ligovém utkání Jihlavy s pražskou Spartou. Pomezní sudí neodmával v prvním poločase ofsajd, ze kterého domácí Stanislav Tecl vyrovnal na konečných 1:1.

"Byla to složitá situace na posouzení, nic lehkého. Ale od toho tam asistenti jsou, musí být připraveni na všechno," řekla po úterním zasedání komise její předsedkyně Dagmar Damková.

Wilczek chyboval v 31. minutě, kdy Sparta vedla 1:0 a Vysočina zahrávala rohový kop. Míč propadl k penaltovému puntíku a od domácího hráče se odrazil k Teclovi, který z ofsajdu vyrovnal.

Hlavního rozhodčího Tomáše Adámka přeřadila komise až do odvolání pouze na utkání mládeže, dorostenecké a juniorské ligy. Sudí pyká za to, že nezvládl souboj Českých Budějovic se Slováckem (0:0).

V průběhu zápasu dvakrát žádalo penaltu hostující mužstvo a jednou domácí tým. "Bylo to od něj celkově nevyvedené utkání. Dvě penalty byly milionové a myslíme, že mohly být i tři," řekla Damková.

Stopku na tři kola vyfasoval i Jiřík

Z druhé ligy má na tři kola omezenou delegaci asistent Jiří Jiřík, který neodmával ofsajd před vedoucím gólem Bohemians 1905 proti Mostu (2:0).

Hlavní sudí Pavel Orel v utkání Varnsdorf - Vlašim (3:2) nesprávně vyloučil hostujícího Jaroslava Starého a nezapíská si dvě kola.

Na stejnou dobu komise zastavila činnost i Miroslavu Trávníčkovi za chybu v utkání druhé ligy mezi Varnsdorfem a Znojmem (0:1). Asistent Radek Kotík si rovněž dvě kola nezamává kvůli chybně signalizovanému ofsajdu v zápase Bohemians Praha se Sokolovem (1:1).

Autoři: ČTK, Lidovky.cz