Čtvrtek 20. června 2024, svátek má Květa
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Sport

Součka a Coufala bude ve West Hamu trénovat Lopetegui, má smlouvu na dva roky

Julen Lopetegui reaguje směrem k fanouškům Sevilly po porážce. foto: AP

West Ham United s českými fotbalovými reprezentanty Tomášem Součkem a Vladimírem Coufalem bude od příští sezony trénovat Španěl Julen Lopetegui. Londýnský klub oznámil, že s bývalým koučem španělské reprezentace či Realu Madrid podepsal dvouletou smlouvu s opcí na další sezonu.
  13:52aktualizováno  15:03

Sedmapadesátiletý Lopetegui nahradil Davida Moyese, jenž zahájil své druhé působení na lavičce West Hamu v roce 2019. Do klubu poté skotský trenér postupně přivedl české fotbalisty Součka a Coufala a loni tým dovedl ve finále v pražském Edenu k triumfu v Konferenční lize.

V uplynulé sezoně skončil West Ham, jehož spolumajitelem je český miliardář Daniel Křetínský, v tabulce anglické ligy až devátý. Po třech sezonách tak bude chybět v pohárové Evropě.

Lopetegui, bývalý brankář Realu Madrid či Barcelony s jedním startem za španělskou reprezentaci, dosáhl největšího trenérského úspěchu se Sevillou, s níž vyhrál v roce 2020 Evropskou ligu. Trénoval také Porto, španělskou reprezentaci a Real Madrid. V Anglii už působil na lavičce Wolverhamptonu, kde loni v srpnu skončil. Od té doby byl bez angažmá.

„Mojí ambicí je pořád a pořád se zlepšovat, dosahovat více cílů a stále větších, burcovat a zdokonalovat hráče a mužstvo. Jsem tu, protože tu chci být, a dám do toho sto procent,“ uvedl Lopetegui v prohlášení. Pro klub byl Lopetegui první volba.

„Jeho kariéra ukazuje, že kdekoli trénoval, tam se hráči i týmy zlepšily. Julen žije fotbalem a dýchá pro něj. O hře hluboce přemýšlí, je to skvělý stratég a dokázal, že umí práci přizpůsobit různým ligám v různých zemích i národnímu týmu,“ řekl technický ředitel West Hamu Tim Steidten

Autoři: ,

Máte starý fén? Přečtěte si, co vašim vlasům způsobuje.
Máte starý fén? Přečtěte si, co vašim vlasům způsobuje.

Máte ve své koupelně starou žehličku na vlasy nebo fén? V oblasti vlasové péče došlo v poslední době k obrovským inovacím. Je ale opravdu nutné...