Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Sport

Juventus doma překvapivě podlehl nováčkovi z Beneventa 0:1

Zklamaný Cristiano Ronaldo. foto: ČTK

Řím - Fotbalisté Juventusu Turín překvapivě doma podlehli v 28. kole italské ligy šestnáctému Beneventu 0:1. Nováček Serie A zvítězil po 11 zápasech. Obhájce titulu Juventus zůstal třetí a bodově se na něj dotáhlo Bergamo, které na hřišti Hellasu Verona zvítězilo 2:0. Atalanta ale odehrála o duel víc.
  17:20

Výhru Beneventa zařídil v 69. minutě Gaich, který vystihl Arthurovu špatnou rozehrávku. „Stará dáma“ ztrácí na vedoucí Inter Milán už deset bodů.

Bergamo, které v úterý vypadlo v osmifinále Ligy mistrů s Realem Madrid, rozhodlo proti Hellasu o plném bodovém zisku v rozmezí 33. až 42. minuty. Nejprve se z pokutového kopu prosadil Malinovskij a krátce po něm skóroval Zapata.

Italská fotbalová liga - 28. kolo:

Hellas Verona - Bergamo 0:2 (33. Malinovskij z pen., 42. Zapata), Juventus Turín - Benevento 0:1 (69. Gaich), Sampdoria Janov - FC Turín 1:0 (25. Candreva), Udine - Lazio Řím 0:1 (37. Marušič),

18:00 Fiorentina - AC Milán,

20:45 AS Řím - Neapol.

Verona, za níž odehrál 79 minut český záložník Antonín Barák, po třetí ligové porážce za sebou zůstala devátá. Atalanta triumfovala v Serii A v šestém z posledních sedmi zápasů.

Lazio Řím, které ve středu skončilo v Lize mistrů po vyřazení s Bayernem Mnichov, vyhrálo v Udine 1:0. Jediný gól obstaral v 37. minutě Marušič.

Sampdoria porazila FC Turín a díky první výhře po pěti kolech se posunula na 10. místo. Triumf janovského celku, za nějž nastoupil i záložník Jakub Jankto, zařídil v 25. minutě Candreva.

Autor:

Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko
Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko

Zajistěte svému miminku to nejlepší hned od začátku s BEBELO® Milk 2, které je pečlivě vyvinuté pro harmonický růst a vývoj vašeho dítěte. Mléko...