Úterý 14. května 2024, svátek má Bonifác
130 let

Lidovky.cz

Kahn: Nejbláznivější fotbalový zážitek

Sport

  14:50
Španělský nováček Poháru UEFA se v domácí čtvrtfinálové odvetě i v oslabení vybičoval k heroickému výkonu, v prodloužení brzy odskočil do vedení 3:1 a spanilou jízdu soutěží mu zatrhl až pár sekund před koncem Luca Toni. Hosté jako by v závěru nastavení ani sami nevěřili, že se jim podařilo vyrovnat a brankář Oliver Kahn jen nechápavě kroutil hlavou.

Oliver Kahn asi opravdu nevěřil svým očím. foto: ČTK

Neuvěřitelný fotbalový zážitek si zkušený gólman schoval až na samotný konec kariéry, kterou plánuje uzavřít po sezoně. "V evropských pohárech jsem odehrál snad 140 zápasů. Nastoupil jsem proti Barceloně, Manchesteru, Realu, ale to všechno nebylo nic proti tomu dnešnímu postupu. Až se po letech potkáme, nebudeme se bavit o Realu a Manchesteru, budeme vzpomínat
na Getafe. Nepamatuji, že bych někdy viděl nebo hrál podobný zápas. Nemám slov," řekl Kahn.

Getafe okouzlilo celé Španělsko, přímo v hledišti stadionu na předměstí Madridu sledoval vzrušující bitvu i král Juan Carlos se synem. "Španělské publikum se nemůže cítit hůř než my, protože víme, jak blízko jsme byli postupu do semifinále," uvedl zklamaně střelec vedoucí branky Cosmin Contra.

Dlouho se zdálo, že jeho trefa pošle domácí dál, jenže minutu před koncem základní hrací doby hosté vyrovnali a vynutili si prodloužení. Přesto dvaatřicetiletý Contra své spoluhráče chválil. "Hrál jsem s mnoha hráči a seděl v šatnách dobrých týmů, ale když vidím, jak kluci bojovali, musím před nimi smeknout. Jsem na všechny pyšný. Stále máme možnost zvednout nad hlavu trofej, protože nás čeká finále domácího poháru. Za odvedenou práci si to zasloužíme," uvedl Contra. Na cestě k vysněnému triumfu narazí Bayern příště na Petrohrad.

Autor: