Úterý 30. dubna 2024, svátek má Blahoslav
130 let

Lidovky.cz

Sport

Greenwood dostal ve Španělsku bizarní červenou. Počítal rozhodčímu fauly

Anglický útočník Mason Greenwood (vpravo) odchází ze hřiště poté, co jej rozhodčí vyloučil za urážky. foto: Profimedia.cz

Před vápnem soupeře si ho vzali na starost dva protihráči a nedovoleně ho odstavili od míče. On jen rozhodil rukama směrem k rozhodčímu a na prstech napočítal čtyři fauly. „Tolik a ty pořád nic?“ jako by křičel. Sudí nekompromisně vytáhl z kapsy červenou kartu a anglického fotbalistu Masona Greenwooda, který se před sezonou musel z ostrovů stáhnout, rovnou vyloučil.
  12:56

A dvaadvacetiletý útočník nebyl sám.

Getafe, v němž anglický talent hostuje od září, v utkání s Vallecanem (0:2) dostalo celkem tři červené.

Ještě před Greenwoodem viděl druhou žlutou kartu v první půli útočník Latasa, po vystřídání pak za urážky musel z lavičky do kabin obránce Suarez.

Podobný důvod měl rozhodčí i pro vyloučení Angličana, který postupoval směrem k soupeřově brance, když mu dotírající Lopez zezadu brnknul o nohu. Greenwood už to nevydržel, rozhodil rukama a sudímu vyčetl, že nepíská.

„Jdi do p.....,“ měl na Jorgeho Figuerou Vazqueze zakřičet podle oficiálního zápisu o utkání.

Ještě předtím mu na prstech napočítal čtyři fauly, které podle něj nepotrestal. Záhy naštvání přešlo v údiv, když mu rozhodčí ukázal, že má odejít.

„Mně potom v kabině řekl, že křičel ‚Do p..... už!‘ a nikoho rozhodně nechtěl urazit,“ citoval trenéra Joseho Bordalase server The Athletic.

Každopádně za urážku rozhodčího, pokud incident takto posoudí španělská disciplinární komise, hrozí v tamní nejvyšší soutěži čtyřzápasový trest.

Greenwood doteď na předměstí Madridu odehrál šestnáct zápasů a vstřelil pět gólů, což je slušný restart na to, že v létě odcházel z Anglie po téměř dvouroční pauze.

V srpnu totiž Manchester United upustil od původního záměru, že si ho ponechá v týmu, ze kterého byl vyřazen po obvinění ze znásilnění a páchání domácího násilí.

Britská prokuratura případ v únoru zastavila, už předtím rok nehrál. On i klub, který zahájil vlastní interní vyšetřování, obvinění popřeli.

Útočník, jenž v United působil od šesti let, uznal, že se dopustil chyb. V Getafe dostal šanci na restart kariéry, i když španělská organizace bojující proti domácímu násilí protestovala.

Autor:

AURES Holdings a.s.
PRACOVNÍK PODPORY PRODEJE (A12500)

AURES Holdings a.s.
Olomoucký kraj
nabízený plat: 30 000 - 32 000 Kč