130 let

Anglický útočník Mason Greenwood (vpravo) odchází ze hřiště poté, co jej rozhodčí vyloučil za urážky. | foto: Profimedia.cz

Greenwood dostal ve Španělsku bizarní červenou. Počítal rozhodčímu fauly

Sport
  •   12:56
Před vápnem soupeře si ho vzali na starost dva protihráči a nedovoleně ho odstavili od míče. On jen rozhodil rukama směrem k rozhodčímu a na prstech napočítal čtyři fauly. „Tolik a ty pořád nic?“ jako by křičel. Sudí nekompromisně vytáhl z kapsy červenou kartu a anglického fotbalistu Masona Greenwooda, který se před sezonou musel z ostrovů stáhnout, rovnou vyloučil.

A dvaadvacetiletý útočník nebyl sám.

Getafe, v němž anglický talent hostuje od září, v utkání s Vallecanem (0:2) dostalo celkem tři červené.

Ještě před Greenwoodem viděl druhou žlutou kartu v první půli útočník Latasa, po vystřídání pak za urážky musel z lavičky do kabin obránce Suarez.

Podobný důvod měl rozhodčí i pro vyloučení Angličana, který postupoval směrem k soupeřově brance, když mu dotírající Lopez zezadu brnknul o nohu. Greenwood už to nevydržel, rozhodil rukama a sudímu vyčetl, že nepíská.

„Jdi do p.....,“ měl na Jorgeho Figuerou Vazqueze zakřičet podle oficiálního zápisu o utkání.

Ještě předtím mu na prstech napočítal čtyři fauly, které podle něj nepotrestal. Záhy naštvání přešlo v údiv, když mu rozhodčí ukázal, že má odejít.

„Mně potom v kabině řekl, že křičel ‚Do p..... už!‘ a nikoho rozhodně nechtěl urazit,“ citoval trenéra Joseho Bordalase server The Athletic.

Každopádně za urážku rozhodčího, pokud incident takto posoudí španělská disciplinární komise, hrozí v tamní nejvyšší soutěži čtyřzápasový trest.

Greenwood doteď na předměstí Madridu odehrál šestnáct zápasů a vstřelil pět gólů, což je slušný restart na to, že v létě odcházel z Anglie po téměř dvouroční pauze.

V srpnu totiž Manchester United upustil od původního záměru, že si ho ponechá v týmu, ze kterého byl vyřazen po obvinění ze znásilnění a páchání domácího násilí.

Britská prokuratura případ v únoru zastavila, už předtím rok nehrál. On i klub, který zahájil vlastní interní vyšetřování, obvinění popřeli.

Útočník, jenž v United působil od šesti let, uznal, že se dopustil chyb. V Getafe dostal šanci na restart kariéry, i když španělská organizace bojující proti domácímu násilí protestovala.

Autor: duff