Středa 29. května 2024, svátek má Maxmilián, Maxim
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Sport

Policie obvinila řidiče, co srazil Antoše. Záruba: Píšeme si. Hlavně, že to přežil

Hokejový expert České televize Milan Antoš. foto: Profimedia.cz

Řidič, který v neděli v noci srazil osobním vozidlem hokejového experta České televize Milana Antoše, čelí obvinění z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti. Redakci iDNES.cz to potvrdil mluvčí pražské policie Jan Daněk.
  15:18

Antoš se po skončení nedělního zápasu mezi Švýcarskem a Rakouskem (6:5) vracel z O2 areny na skútru, cestou domů byl krátce před půlnocí účastníkem dopravní nehody.

„Řidič osobního vozidla nedal přednost řidiči motocyklu. S řidičem osobního vozidla policisté zahájili trestní stíhání pro trestný čin těžké ublížení na zdraví z nedbalosti,“ řekl Daněk pro iDNES.cz.

V případě uznání viny hrozí obviněnému šest měsíců až čtyři roky vězení, trest může být i peněžitý.

Hokejový expert leží v nemocnici ve vážném stavu, ale je mimo ohrožení života. „Má rozdrcené prsty na noze, zlomených pět žeber, lopatku, klíční kost, protrhnutou plíci a problém s jedním obratlem,“ uvedl pro iDNES.cz šéfkomentátor České televize Robert Záruba.

„Píšeme si, nechci si s ním volat. Zranění nejsou zrovna povzbudivá, není to na žertování. Je důležité, že to hlavně přežil a je v pořádku,“ dodal.

Hokejový komentátor Robert Záruba

Coby tvůrce televizního programu během domácího šampionátu musí kromě starostí o kolegu řešit i nepříjemné organizační záležitosti. Kromě Antoše není k dispozici ani komentátor Michal Dimitrov, který se zranil na inline bruslích.

„Nepamatuji si, že bychom někdy měli takové problémy. Máme proházené lidi, ostatní kluci si vzali víc věcí na starost, už to máme vyřešené,“ vysvětlil Záruba.

Antoš měl mít původně v pondělí volno, v základní skupině měl odkomentovat i jeden z českých zápasů. Vzhledem k okolnostem padne více práce i na Davida Pospíšila, který bojuje s hlasivkami.

Česká televize vstoupila do turnaje se dvěma posilami. Nabídku na pozici expertů pro pražskou část mistrovství přijali bývalý brankář Pavel Francouz a Jakub Voráček, který se na obrazovkách objevil už před rokem a některá utkání i komentuje.

Jejich práce se zatím u veřejnosti setkává s pozitivními ohlasy.

„I mně se zdají dobří. Rychle pochopili role, ve kterých mají být. Kuba Voráček komentování hodně oživuje, navíc má informace zevnitř a s touto generací hrál. Jeho role je optimisticko-pozitivní,“ uvedl Záruba.

A k Francouzovi, který v dubnu ukončil kariéru, dodal: „Je perfektní v analýze, umí se rychle vyjádřit, situace výborně glosuje. Přidal bych ještě Borise Valábika, který skvěle plní pozici slovenského insidera v Ostravě.“

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!