Neděle 19. května 2024, svátek má Ivo
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

57. minuta
Česko
Ideální rychlý přechod do útoku předvedli čeští fotbalisté. Celé akci chybělo jen o něco přesnější zakončení.
53. minuta
Česko
Přímý volný kop z osmnácti metrů Jaroslava Plašila dokázal gólman Jehle zlikvidovat.
52. minuta
Česko

Po levé straně pronikl Polák, nacentroval míč do vápna, ovšem tam ho přesně nezasáhl Pospěch. Důrazný obránce posléze odzbrojil i Tomáše Necida a ani dobíhající Hübschman se k míči nedostal.

  • Lichtenštejnsko - Česko (Jan Polák, vpravo)

    Lichtenštejnsko - Česko (Jan Polák, vpravo) / Autor: Reuters

50. minuta
Česko
Čeští fotbalisté začali druhé dějství o poznání aktivnější než tu první. Diváci z Čech se probouzejí a jednohlasně skandují "Češi, Češi".
48. minuta
Lichtenštejnsko
Žlutou kartu obdržel Polverino, jenž nešetrně atakoval Poláka. Český záložník dlouho ležel na hřišti, ovšem zdá se, že bude pokračovat ve hře.
46. minuta
důležité
Začal druhý poločas. Rozehrávají Češi.
45. minuta
První poločas zápasu je u konce. Česko po rozpačitém úvodu vede nad domácím Lichtenštejnskem 2:0.
42. minuta
důležité
Nebezpečnou individuální akci u levé lajny se prezentoval obránce Kadlec, poslal přízemní přihrávku do vápna, kterou minul Necid a na zadní tyči, před prázdnou bránu, se nechal předskočit Pospěch.
40. minuta
Česko
V prvním poločase je nejaktivnějším Čechem Tomáš Rosický. Útočníky zásobuje přesnými přihrávkami, dobře brání a je takřka neoddělitelný od míče.
38. minuta
Lichtenštejnsko
Další standardní situaci zahrávali domácí. Centrovaný míč z kopačky Wiesera proplachtil pokutovým územím a těsně minul branku Čecha.
34. minuta
Lichtenštejnsko
Jakoby Lichtenštejnci chtěli předchozí tvrzení vyvrátit. Po dlouhé době se vydal na steč branky Petra Čecha. V hlavní roli byl záložník Burgmeier, ovšem po dlouhém sprintu z půlící čáry až do vápna v pokutovém území začal kličkovat a o míč přišel.
33. minuta
Lichtenštejnsko
Zdá se, že domácí fotbalisté začínají na favorita střetnutí ztrácet. Na polovinu soupeře se již téměř nedostávají a nepropracovávají se ani k hrozbám z brejkových situací.
28. minuta
Česko
Vystřelit ze dvaceti metrů se nerozpakoval ani Václav Kadlec. Jeho rána zapadla přesně k pravé tyči gólmana domácích a rozradostnil diváky z Čech. Ti na branku reagovali tradičním pokřikem "kdo neskáče, není Čech". Druhou asistenci si připsal Tomáš Rosický.
28. minuta
gól
Václav Kadlec dává gól. Česko vede 2:0!
25. minuta
Gólově vyhlížející kombinační akci zastavilo ofsajdové postavení Zdeňka Pospěcha.
23. minuta
Česko
Po rohovém kopu hlavičkoval do prostoru u zadní tyče Polák, jenže debutantovi Kadlecovi chyběl krok k tomu, aby na míč dosáhl a poslal ho do sítě.
23. minuta
Tečovaná střela Jaroslava Plašila skončila nad brankou. Češi budou zahrávat rohový kop.
21. minuta
Česko
Tomáš Rosický hledal ve vápně jmenovce Necida, ale obránce Stocklasa jeho přihrávku vystihl a míč poslal do zámezí.
20. minuta
Česko
Z podobné pozice jako před malou chvílí Necid zkoušel štěstí i Polák, jenže jeho razantní rána skončila těsně nad břevnem.
18. minuta
Lichtenštejnsko
V pohotovosti byli znovu obránci českého týmu. Hubník s Pospěchem, ale dokázali hrozbu včas odvrátit. Domácí Polverino si navíc pomohl šlapákem.