Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Los Evropské ligy: Sevilla může ve čtvrtfinále potkat Wolverhampton či Olympiakos

Sport

  14:32
Nyon - Fotbalisté Sevilly s reprezentačním brankářem Tomášem Vaclíkem v případě postupu přes AS Řím vyzvou ve čtvrtfinále Evropské ligy lepšího z duelu Wolverhampton - Olympiakos. Rozhodl o tom dnešní los ve švýcarském Nyonu.

Brankář Sevilly Tomáš Vaclík. foto:  Michal Sváček, MAFRA

Čtvrtfinále se bude hrát na jeden vítězný zápas v rámci závěrečného turnaje pro osm nejlepších celků soutěže v německých městech Kolíně nad Rýnem, Duisburgu, Düsseldorfu a Gelsenkirchenu 10. a 11. srpna. Semifinále se uskuteční 16. a 17. srpna a finále je na programu 21. srpna v Kolíně nad Rýnem.

Rozlosování závěrečného turnaje fotbalové Evropské ligy v Německu (10. až 21. srpna):

Čtvrtfinále (10. a 11. srpna v Kolíně nad Rýnem, Duisburgu, Düsseldorfu a Gelsenkirchenu): Šachtar Doněck/Wolfsburg - FC Basilej/Eintracht Frankfurt, Manchester United/LASK Linec - FC Kodaň/Basaksehir Istanbul, Inter Milán/Getafe - Bayer Leverkusen/Glasgow Rangers, Wolverhampton/Olympiakos Pireus - AS Řím/FC Sevilla.

Semifinále (16. a 17. srpna): Wolverhampton/Olympiakos Pireus/AS Řím/FC Sevilla - Manchester United/LASK Linec/FC Kodaň/Basaksehir Istanbul, Inter Milán/Getafe/Bayer Leverkusen/Glasgow Rangers - Šachtar Doněck/Wolfsburg/FC Basilej/Eintracht Frankfurt.

O účastnících „Final Eight“ se teprve rozhodne po dohrání osmifinálové fáze. Pokud Manchester United vyřadí Linec, narazí na Kodaň, nebo Basaksehir, vítěz souboje Inter Milán - Getafe vyzve Leverkusen, či Glasgow Rangers. Zbývající čtvrtfinálovou dvojici vytvoří postupující z utkání Šachtar Doněck - Wolfsburg a Basilej - Frankfurt.

Dvě dvojice Inter Milán - Getafe a Sevilla - AS Řím osmifinále před koronavirovou přestávkou nestihly rozehrát a UEFA rozhodla, že se v Německu utkají v jednom zápase. Ostatní kluby mohou osmifinálové odvety rovněž ve dnech 5. a 6. srpna absolvovat na svých stadionech.

Utkání se podle očekávání uskuteční bez diváků na tribunách, aby se omezilo riziko šíření koronaviru. Kvůli pandemii nemoci covid-19 byla Evropská liga přerušena v polovině března.

Čtyři celky mají po úvodních venkovních triumfech blízko k postupu. Manchester United deklasoval Linec 5:0, Basilej zvítězila ve Frankfurtu 3:0, Leverkusen porazil Rangers 3:1 a Šachtar zdolal Wolfsburg 2:1. V dalších úvodních osmifinálových duelech Basaksehir v Istanbulu přehrál Kodaň 1:0 a Olympiakos doma s Wolverhamptonem remizoval 1:1.

Autor:

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...