Neděle 5. května 2024, svátek má Klaudie
130 let

Lidovky.cz

Manchester doma porazil Arsenal

Sport

  21:16
LONDÝN. - Fotbalisté Arsenalu přišli o reálnou naději na triumf v anglické lize. Ve šlágru 34. kola dnes prohráli na hřišti vedoucího Manchesteru United 1:2 a čtyři kola před koncem soutěže ztrácejí na první místo již na devět bodů. Boj o titul se tak zúžil na Manchester a Chelsea, která ztrácí šest bodů, ale má zápas k dobru.

Owen Hargreaves se raduje z rozhodující trefy. foto: AFP

Arsenal potřeboval vyhrát, ale nepřesvědčivá forma z poslední doby, kdy vyhrál jen dva z 12 zápasů, a početná marodka nedávaly Kanonýrům dobré vyhlídky. Londýnský celek se přesto dostal krátce po změně stran na Old Trafford do vedení. Van Persie poslal před branku točený centr, na který domácí obrana nezareagovala a nejlepší střelec hostů Adebayor hlavičkou v předklonu rozvlnil síť.
Jenže Arsenal podobně jako v týdnu v Lize mistrů nedokázal udržet koncentraci a brzy o vedení přišel. Gallas zahrál v pokutovém území rukou a nejlepší ligový kanonýr Cristiano Ronaldo z pokutového vyrovnal, přestože musel pokus opakovat, protože se při exekuci zastavil. Portugalská hvězda si připsala již 28. ligovou trefu v sezoně.
Arsenal bez stále zraněného Tomáše Rosického se nadále tlačil do útoku a mohl jít opět do vedení. Adebayor však další šance neproměnil a jeho tým na to doplatil. Dvacet minut před koncem se k přímému kopu postavil Hargreaves a parádní střelou k tyči rozhodl.

Fotbalisté Liverpoolu si po postupu do semifinále Ligy mistrů připsali úspěch také v domácí soutěži, když doma zdolali Blackburn 3:1. Střelecky se prosadily obě největší ofenzivní hvězdy domácích Steven Gerrard a Fernando Torres, kteří dohromady letos nastříleli již 33 branek. Liverpool si upevnil čtvrtou příčku, na níž má před městským rivalem Evertonem pětibodový náskok.

Výsledky - 34. kolo:
Liverpool - Blackburn 3:1
(60. Gerrard, 82. Torres, 90. Voronin - 90.+2 Santa Cruz),

Manchester United - Arsenal 2:1 (54. C. Ronaldo z pen., 72.
Hargreaves - 48. Adebayor).

Autor:

10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?
10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?

V digitální éře, kde technologie proniká do všech aspektů našich životů, se také zvyšuje riziko podvodů. Od falešných e-mailů a inzerátů až po...