Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

Messi se zase opřel do Barcelony. Suárezův odchod? Už mě nic nepřekvapí

Lionel Messi se musel po šesti letech rozloučit s parťákem Luisem Suárezem. foto: Reuters

Barcelona - Působí to všelijak, jen ne jako přátelské popíchnutí. Lionel Messi, který v srpnu chtěl z Barcelony sám odejít, se na sociálních sítích opět vymezil proti klubovému vedení. Tentokrát kvůli způsobu odchodu spoluhráče a blízkého kamaráda Luise Suáreze.
  18:25

„Zasloužil sis, aby se s tebou rozloučili jako s jedním z nejdůležitějších hráčů v historii klubu, a ne, aby tě vykopli tímhle způsobem,“ připsal Messi ke společným fotografiím na svém instagramovém účtu. „Ale popravdě: Vlastně už mě to ani nepřekvapuje.“

Ani Lionel Messi či Luis Suaréz nechybí v základní sestavě Barcelony.
Lionel Messi a Luis Suarez slaví vítězství v Lize mistrů.

I když Messi v září po deseti dnech nejistoty, během kterých jeho žádost o odchod z Barcelony plnila světová média, oznámil, že přece jen zůstane, na harmonický vztah s klubem to zrovna nevypadá.

Jeho poslední příspěvek do debaty budiž důkazem.

„Myslel jsem, že to zvládnu, ale když jsem dnes přišel do kabiny, dolehlo to na mě,“ začal svůj vzkaz Suárezovi. „Bude zvláštní vidět tě v jiném dresu a ještě horší bude proti tobě nastupovat.“

O Suáreze stál Juventus a jeho nový trenér Andrea Pirlo, ale přestup se kvůli čachrům ve snaze získat pro hráče italské občanství nezdařil.

A tak situace využilo Atlético Madrid, konkurent v boji o španělský titul, kde uruguayský kanonýr podepsal.

Ya me venía haciendo la idea pero hoy entré al vestuario y me cayó la ficha de verdad. Que difícil va a ser no seguir compartiendo el día a día con vos, tanto en las canchas como afuera. Los vamos a extrañar muchísimo. Fueron muchos años, muchos mates, comidas, cenas... Muchas cosas que nunca se van a olvidar, todos los días juntos.

Va a ser raro verte con otra camiseta y mucho más enfrentarte. Te merecías que te despidan como lo que sos: uno de los jugadores más importantes de la historia del club, consiguiendo cosas importantes tanto en lo grupal como individualmente. Y no que te echen como lo hicieron. Pero la verdad que a esta altura ya no me sorprende nada.

Te deseo todo lo mejor en este nuevo desafío. Te quiero mucho, los quiero mucho. Hasta pronto, amigo.

25. září 2020 v 10:59, příspěvek archivován: 25. září 2020 v 17:17

„Nikdy nezapomenu. Jsem vděčný, že jsem mohl kopat v Barceloně po boku tolika neuvěřitelných hráčů,“ říkal Suárez, když se s klubem po šesti letech v slzách loučil.

Neměl na výběr, protože rok před vypršením smlouvy slyšel od nového trenéra Ronalda Koemana, že pro něj v týmu už není místo. I to přišlo Messimu, který v posledních měsících vedení Barcelony veřejně kritizuje, neuctivé.

Dlouhodobě se mu nelíbí směrování klubu pod vedením prezidenta Josepa Marii Bartomeua, kvůli kterému chtěl v srpnu odejít.

„Myslel jsem si, že mám právo na to, aby mě bez náhrady uvolnili,“ vysvětloval na začátku měsíce v rozhovoru pro Goal.com, proč požádal o přestup.

Toužil odejít zdarma na základě klauzule ve smlouvě, kterou ovšem bylo nutné aktivovat nejpozději do 10. června. To datum bylo původně oficiálním koncem španělské nejvyšší soutěže, celou sezonu ovšem prodloužila pandemie koronaviru.

‚Že bych přes noc vyrostl?‘ Mourinho v Makedonii reklamoval nízké brány, museli je vyměnit

Messi se kvůli tomu ocitl ve složité situaci, se svým otcem a zároveň agentem Jorgem si mysleli, že jsou v právu, když o odchod požádali až v srpnu, kdy sezona skutečně skončila. Klub i vedení La Ligy je ovšem vyvedlo z omylu. 

„Argumentují tím, že jsem to neoznámil před 10. červnem, i když jsme 10. června stále hráli La Ligu... Prezident Bartomeu mi nyní sdělil, že můžu odejít jedině v případě, když zaplatím výstupní klauzuli ve výši 700 milionů eur (18,5 miliardy korun). Což je nemožné,“ pokračoval Messi.

„Barca je klub mého života a já bych se s ní nemohl soudit,“ vysvětlil, proč otočil.

S hlasitou kritikou však očividně přestat nehodlá.

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!