Pondělí 13. května 2024, svátek má Servác
130 let

Lidovky.cz

Modrý posílil hokejisty Liberce

Sport

  11:27
LIBEREC - Zkušený hokejový obránce Jaroslav Modrý se stal posilou libereckých Bílých Tygrů. Příchod sedmatřicetiletého zadáka dnes potvrdilo vedení klubu na tiskové konferenci v Liberci. Pokud na zkoušce v týmu newyorských Rangers neuspěje útočník Petr Nedvěd, i on bude příští sezonu hájit barvy čtvrtého týmu minulého ročníku extraligy.

Modrý se představil v Liberci. foto: ČTK


Modrý podepsal v novém působišti dvouletou smlouvu. "Jsem velice potěšen, že se stávám součástí tohoto klubu, který má ambice. A tento klub skutečně chce vyhrát. V současné době jsem nemohl najít lepší klub, kde bych dělal svou práci," řekl zadák, který hrál v NHL naposledy za Philadelphii a má na kontě 725 zápasů v prestižní soutěži s bilancí 250 bodů za 49 gólů a 201 asistencí.


Liberec však nebyl jediným zájemcem o jeho služby. "Ozvaly se mi i další kluby z celé Evropy, ale ani jsem je nekontaktoval. Také jsem říkal agentovi, aby komunikoval pouze s týmy, které mohou vyhrát," připomněl Modrý. Jedním z hlavních důvodů jeho návratu do Čech jsou totiž sportovní ambice. "Je mi 37 let a chtěl bych něco vyhrát. Hrál jsem třeba v Los Angeles nebo Dallasu, ale když je cílem jen dostat se do play off, tak tomu pořád něco chybí," prohlásil Modrý.


Velice blízko bylo také definitivní potvrzení příchodu dalšího hráče
ostříleného z kanadsko-americké NHL. Nedvěd se však namísto toho popere o místo v prvním týmu Jezdců, za něž v minulosti již hrál. "My jsme byli již domluvení, ale Petr nás požádal ještě o změnu. Proběhly totiž nějaké telefonické rozhovory, pro Petra dost překvapivě, kdy mu volal Glen Sather (generální manažer Rangers) a dohodli se, že to zkusí. Ale nejde tam, aby hrál sedm minut za zápas, a je tu dohoda, že pokud by nedostával tolik prostoru, také on se vrátí k nám," řekl prezident klubu Petr Syrovátko.

Autor: