Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Mourinho gratuloval soupeři k simulování

Sport

  18:24
MADRID - Trenér fotbalistů Realu Madrid José Mourinho po nedělní překvapivé prohře 0:1 s Levante pogratuloval soupeři k provokacím, zdržování a simulování. Portugalský kouč také zkritizoval vlastního záložníka Samiho Khediru, který se nechal zbytečně vyloučit.

Trenér Realu Madrid José Mourinho foto: ČTK

Německý fotbalista dostal červenou kartu ve 40. minutě poté, co strčil do domácího kapitána Sergia Ballesterose. Levante přesilovku využilo v 68. minutě díky trefě Arouny Koného. "Musím pogratulovat soupeři, protože hrál chytře, provokoval, simuloval, nevracel míč a zdržoval. To je také součást fotbalu," řekl ironicky Mourinho.

Portugalský kouč nešetřil ani Khediru. "Vina podle mě leží i na jednom našem hráči, který se nechal vlákat do pasti," uvedl. "Za porážku může částečně on, nemám problém to říct. Část viny však nese i rozhodčí, stejně jako já a další hráči," přidal.

Mourinho prý přitom tým na podobné situace připravoval a zdůrazňoval, aby se nenechal vyprovokovat a zbytečně vyloučit. "Proto jsem myslel, že nikdo červenou nedostane," prohlásil. "Připravovali jsme se na to a tohle není reakce, kterou jsem si představoval. Myslím, že hráči by měli být inteligentní a podobných situací se vyvarovat," přidal.

Real v neděli po dvou předchozích výhrách nad Getafe (4:2) a Zaragozou (6:0) ve španělské lize poprvé prohrál a v tabulce je čtvrtý.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!