Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Mráz a špatný terén ohrožují i první fotbalovou ligu, vyhřívání je limitované

Sport

  15:35
PRAHA - Kvůli současným velkým mrazům a s tím souvisejícím problémům s terénem jsou momentálně ohroženy dva zápasy nadcházejícího 19. kola první fotbalové ligy. Zatím není jasné, zda se bude hrát v pátek od 20:15 malé pražské derby mezi Bohemians 1905 a Duklou a v sobotu od 15:00 duel mezi Ostravou a Plzní.

Michael Krmenčík z Plzně po prohraném utkání s Jihlavou. foto: ČTK

Na Bohemians v Ďolíčku by hřiště přes den bylo v pořádku, ale problémem je pozdní výkop. „Vyhřívají naplno, byli jsme se tam asi šestkrát podívat. Jakmile zapadne slunce, blíží se sedmá osmá hodina, hřiště svrchu tvrdne. Je to naprosto logické, protože vyhřívání je nějakým způsobem limitované, víc se zapnout třeba nedá,“ řekl novinářům Tomáš Bárta, výkonný ředitel Ligové fotbalové asociace, která řídí profesionální soutěže.

Kvůli mrazu odkládá druhá liga víkendové zápasy, hrát bude jen Žižkov s Olympií

„Jsem domluven s předsedou představenstva Bohemians, že bych se tam měl podívat dnes večer. Během dne je hřiště v naprosto normálním stavu. Osmá hodina je ale už velmi na hraně, utkání by mělo končit v deset a zranění hráčů je velké riziko. Posunutí utkání v čase variantou je, ale na páteční odpoledne v Praze není úplně jednoduché uspořádat pražské derby,“ doplnil.

V Ostravě má mít duel posledního Baníku s první Plzní výkop v sobotu v 15:00. „I když vyhřívání běží na 100 procent, tak vzhledem k nízkým teplotám, které jsou přes noc a drží na minus osmi devíti stupních i přes den, je hřiště ve stavu, kdy budeme zvažovat, jestli utkání neodložíme. Zítra se tam vydám v osobně kolem poledne i v doprovodu jednoho rozhodčího,“ uvedl Bárta.

Kvůli mrazům se plošně odložilo víkendové úvodní jarní kolo druhé ligy s výjimkou zápasu na Žižkově, kde je vyhřívání. Naopak první jarní kolo nejvyšší soutěže se před týdnem odehrálo navzdory mrazům celé.

Autor:

2. týden: Vyhrajte dobroty pro batolata v hodnotě 3 466 Kč
2. týden: Vyhrajte dobroty pro batolata v hodnotě 3 466 Kč

Zúčastněte se volby jména roku 2024 a správně odpovězte na soutěžní otázku.