Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

62.
Mexiko
Obránci Mexika si teď trpělivě vyměňují míč a snaží se utahat německé hráče. Každou přihrávku doplňují mexičtí fanoušci pokřikem ‘‘olé‘‘.
60.
Důležité
Joachim Löw střídá. Ze hřiště odešel defenzivní záložník Sami Khedira,kterého nahradilo útočné křídlo Marco Reus.
57.
Důležité
Střídání hráčů Mexika. Ze hřiště odešel Carlos Vela, nahradil ho Edson Álvarez.
55.
Důležité
Mexiko se dostalo do velmi nebezpečného brejku, situaci 2 na 1 však vyřešil Hernández nepřesnou přihrávkou, kterou zahnal Carlose Velu a akce pak končí nepřesnou střelou nad Layuna.
53.
Mexiko

Mexiko teď trpělivě vyčkává za mohutné podpory jejich fanoušků na to, co vymyslí Německo. To zatím hraje ale velmi křečovitě a nepouští se do přímočařejších akcí.

  • Mexičan Hector Moreno v hlavičkovém souboji se Sami Khedirou z Německa.

    Mexičan Hector Moreno v hlavičkovém souboji se Sami Khedirou z Německa. / Autor: Reuters

51.
Mexiko
Hirving Lozano nenavázal na úchvatnou akci z prvního poločasu. Při pokusu o kličku poblíž rohového praporku ho zahnal Joshua Kimmich až do autu a Manuel Neuer může v klidu odkopávat.
48.
Německo
Německo dlouho kombinovalo a drželo míč. Situace skončila nevýraznou střelou Plattenhardta do koše mexického brankáře Ochoy.
46.
Důležité
Íránský rozhodčí Faghani právě zahájil druhý poločas!
45.
Německo
Hráči se vrací zpátky na hřiště. Rozcvičující se Marco Reus zatím zůstává s rozlišovacím dresem a zasáhne pravděpodobně do hry až v jejím průběhu.
45.
Důležité

Končí první poločas velmi zajímavého utkání. Německo je zatím více na míči a poměr držení míče je 64% - 36%, ovšem zůstává málo efektivní v zakončení. Všechny střely kromě břevna Toniho Kroose končí uprostřed brány a Ochoa v brance Mexika tak nemá větší problémy s tím je krotit. Mexiko se snaží hrozit z brejků, které se jim často dokážou dotáhnout do zakončení. Jeden z nich se podařilo přetavit v branku Hirvingovi Lozanovi, jenž přímočarou akcí překonal Neuera. I proto má Mexiko 10 střel oproti 8 pokusům Němců. Stav po prvním poločase je tak 1:0 pro Mexiko.

  • Mexičan Hirving Lozano slaví úvodní gól zápasu s Německem.

    Mexičan Hirving Lozano slaví úvodní gól zápasu s Německem. / Autor: Reuters

45.
Důležité
Rozhodčí nastavuje jednu minutu.
44.
Německo
Centr Plattenhardta se dostával ke Kimmichovi, který ale po lehčím kontaktu spadnul. Rozhodčí zůstává bez odezvy a nechal hru plynout.
39.
Mexiko

Obránci Mexika výborně dostupují Tima Wernera a Thomase Müllera, ti mají zatím velmi málo prostoru k zakončení, a často hrají zády k brance.

  • Němec Timo Werner (v bílém) v souboji s Mexičany Hugem Ayalou a Carlosem...

    Němec Timo Werner (v bílém) v souboji s Mexičany Hugem Ayalou a Carlosem Salcedem. / Autor: Reuters

36.
Důležité
Dokonalý přímý kop Toniho Kroose! Jeho technickou střelu Ochoa konečky prstů vytáhnul na břevno, od kterého se míč odrazil mimo.
34.
Gól

Mexiko zaslouženě vstřelilo branku! Chciharito přihrál do strany míč Lozanovi, který obešel dva německé obránce a střelou na přední tyč nedává Neuerovi šanci!

  • Mexičan Hirving Lozano (vpravo) slaví úvodní gól zápasu s Německem.

    Mexičan Hirving Lozano (vpravo) slaví úvodní gól zápasu s Německem. / Autor: Reuters

31.
Mexiko
Hráči Mexika již dvě minuty kombinují s míčem, Němci se teď musí cítit jak na kolotoči. Kouč Joachim Löw je na nohou a na hřáče zuřivě gestikuluje.
29.
Mexiko

Zápas zatím vyzařuje velkou zarputilost hráčů Mexika, jejich touha a zapálení do každého souboje je enormní.

  • Julian Draxler z Německa v souboji s Mexičanem Hectorem Herrerou.

    Julian Draxler z Německa v souboji s Mexičanem Hectorem Herrerou. / Autor: Reuters

27.
Německo
Marco Reus dostal pokyn k rozvičování, Mexičanům se daří bořit typickou německou kombinační hru a trenér Löw vypadá nespokojeně.
25.
Mexiko
Ten přichází hned záhy, na půlící čáre to ještě bylo 4 na 4, pomalejším řešením situace ovšem střílí 30 metrů od branky obsazený Layun, který střílel nad.
23.
Mexiko
Standartní situace Mexika končí faulem Morena na Matse Hummelse. Německo začíná více držet míč, kdežto Mexiko se začíná formovat do defenzivního bloku a čeká na brejkové příležitosti.