Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

21.
Německo
Guillermo Ochoa je teď pod palbou. Další projektil Toniho Kroose ovšem opět zkrotil zpoza hranice vápna, aniž by mu míč vypadnul z rukavic.
19.
Důležité
Milimetrovou přihrávku Toniho Kroose si zpracoval Timo Werner, který se s míčem otočil a tvrdě vystřelil. K jeho smůle ovšem nemířil do černého a trefil jen rukavice mexického brankáře Ochoy.
16.
Německo

S odpovědí přišlo Německo, střílený centr si Calcedo málem sklepnul do vlastní brány. Nakonec z toho byl další roh Německa, který končí střelou doprostřed brány, se kterou Ochoa neměl problém.

  • Momentka z utkání Německo - Mexiko. V hlavičkovém souboji Thomas Muller (v...

    Momentka z utkání Německo - Mexiko. V hlavičkovém souboji Thomas Muller (v bílém) a Javier Hernandez. / Autor: Reuters

13.
Mexiko
Héctor Moreno (Mexiko) se dostal k hlavičce po standartní situaci. Vstřelené brance zabránil Manuel Neuer výborným zákrokem.
10.
Mexiko
Hector Herrera (Mexiko) nic nevymýšlel a vystřelil z dálky. Manuel Neuer jeho střelu však v klidu chytnul. Mexiko se zatím prezentuje velmi přímočarým a aktivním fotbalem.
8.
Mexiko
Miguel Layun (Mexiko) měl šanci zajímavého přímého kopu zhruba z 25 metrů. Svoji střelu ale výrazně přestřelil.
6.
Německo
Německo se dostalo k výhodě rohového kopu. Ten rozehrálo na krátko a snažilo se kombinačně dostat do šance. Nakonec zakončoval z hranice pokutového území Mats Hummels. Jeho střela byla ale nedůrazná a šla doprostřed brány.
3.
Německo
Německo přichází s rychlou odpovědí, Werner si zaběhnul za obranu, ale ke smůle Německa vypálil nepřesně.
2.
Mexiko
A hned na začátku první šance Mexika! Lozano se prodral do pokutového území, kde se dostal ke střele. Tu na poslední chvíli zastavil výborným zákrokem Boateng.
17:00
Důležité
Utkání právě odstartovalo!
16:55
Máme za sebou hymny. První hymnu Německa výrazně předčila výrazně mexická. Tu příkladně hlučně zpívali mexičtí fanoušci.
16:41
Německo
Thomas Müller vstřelil na světových šampionátech již deset branek, dvě mu chybí k vyrovnání legendárního Pelého.
16:35
Mexiko
Mexičtí fotbalisté byli před začátkem šampionátu zdženliví ve svých prohlášeních, vyjímkou byl třicetiletý Javier Hernández, jenž má o úloze svého celku na šampionátu jasno: "Do Ruska jsme přijeli s tím, abychom se stali mistry světa. Sám hodlám za všech okolností odehrát na sto procent všechny zápasy, do kterých nastoupím, a to samé rozhodně udělají i všichni moji spoluhráči."
16:17
Německo
Německo začíná stejně jako Mexiko zápas v rozestavení 4-2-3-1. V úvodních sestavách nedochází k výraznějšímu překvapení a oba trenéři disponují plným kádrem bez zranění.
16:05
Úvodní zápas skupiny F mezi Německem a Mexikem bude mít výkop v 17 hodin SEČ.