Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

21.
Německo
Guillermo Ochoa je teď pod palbou. Další projektil Toniho Kroose ovšem opět zkrotil zpoza hranice vápna, aniž by mu míč vypadnul z rukavic.
19.
Důležité
Milimetrovou přihrávku Toniho Kroose si zpracoval Timo Werner, který se s míčem otočil a tvrdě vystřelil. K jeho smůle ovšem nemířil do černého a trefil jen rukavice mexického brankáře Ochoy.
16.
Německo

S odpovědí přišlo Německo, střílený centr si Calcedo málem sklepnul do vlastní brány. Nakonec z toho byl další roh Německa, který končí střelou doprostřed brány, se kterou Ochoa neměl problém.

  • Momentka z utkání Německo - Mexiko. V hlavičkovém souboji Thomas Muller (v...

    Momentka z utkání Německo - Mexiko. V hlavičkovém souboji Thomas Muller (v bílém) a Javier Hernandez. / Autor: Reuters

13.
Mexiko
Héctor Moreno (Mexiko) se dostal k hlavičce po standartní situaci. Vstřelené brance zabránil Manuel Neuer výborným zákrokem.
10.
Mexiko
Hector Herrera (Mexiko) nic nevymýšlel a vystřelil z dálky. Manuel Neuer jeho střelu však v klidu chytnul. Mexiko se zatím prezentuje velmi přímočarým a aktivním fotbalem.
8.
Mexiko
Miguel Layun (Mexiko) měl šanci zajímavého přímého kopu zhruba z 25 metrů. Svoji střelu ale výrazně přestřelil.
6.
Německo
Německo se dostalo k výhodě rohového kopu. Ten rozehrálo na krátko a snažilo se kombinačně dostat do šance. Nakonec zakončoval z hranice pokutového území Mats Hummels. Jeho střela byla ale nedůrazná a šla doprostřed brány.
3.
Německo
Německo přichází s rychlou odpovědí, Werner si zaběhnul za obranu, ale ke smůle Německa vypálil nepřesně.
2.
Mexiko
A hned na začátku první šance Mexika! Lozano se prodral do pokutového území, kde se dostal ke střele. Tu na poslední chvíli zastavil výborným zákrokem Boateng.
17:00
Důležité
Utkání právě odstartovalo!
16:55
Máme za sebou hymny. První hymnu Německa výrazně předčila výrazně mexická. Tu příkladně hlučně zpívali mexičtí fanoušci.
16:41
Německo
Thomas Müller vstřelil na světových šampionátech již deset branek, dvě mu chybí k vyrovnání legendárního Pelého.
16:35
Mexiko
Mexičtí fotbalisté byli před začátkem šampionátu zdženliví ve svých prohlášeních, vyjímkou byl třicetiletý Javier Hernández, jenž má o úloze svého celku na šampionátu jasno: "Do Ruska jsme přijeli s tím, abychom se stali mistry světa. Sám hodlám za všech okolností odehrát na sto procent všechny zápasy, do kterých nastoupím, a to samé rozhodně udělají i všichni moji spoluhráči."
16:17
Německo
Německo začíná stejně jako Mexiko zápas v rozestavení 4-2-3-1. V úvodních sestavách nedochází k výraznějšímu překvapení a oba trenéři disponují plným kádrem bez zranění.
16:05
Úvodní zápas skupiny F mezi Německem a Mexikem bude mít výkop v 17 hodin SEČ.