Sobota 11. května 2024, svátek má Svatava
130 let

Lidovky.cz

13:58
Portugalsko

Portugalský fenomén Cristiano Ronaldo nastřílel v 151 zápasech za portugalský národní tým již 84 branek.

  • Co by to byl za souboj krásy bez Cristiana Ronalda.

    Co by to byl za souboj krásy bez Cristiana Ronalda. / Autor: čtk/ap

13:54
Portugalsko
Oba týmy již nastupují na trávník a vyslechnou svoje státní hymny. Portugalsko dnes hraje v bílých dresech.
13:51
Maroko
Maroko, které se od roku 1998 účastní premiérového mistrovství světa, neprohrálo 18 soutěžních duelů. Tuto sérii ukončila až páteční porážka s Íránem (0:1).
13:48
Důležité
Hlavním rozhodčím zápasu je Američan Mark Geiger, na pomezí mu budou pomáhat krajan Frank Anderson a Kanaďan Joe Fletcher. Čtvrtým rozhodčím je Sergej Karasev z Ruska.
13:45
Důležité
Dnes se kromě tohoto duelu odehrají ještě dva další zápasy. Od 17:00 vyzve Uruguay Sadskou Arábii, od 20:00 doplní druhé zápasy skupiny B souboj Španělska s Íránem.
13:41
Důležité
Základní sestavy obou týmu, Portugalci s jednou změnou. Bruna Fernandese ze Sportingu Lisabon nahrazuje Joao Mario hájící barvy West Hamu.
13:35
Portugalsko

Portugalský trenér Fernando Santos byl s výkonem týmu relativně spokojený. Pro zápas s Marokem si však všimnul věcí, na kterých musí Portugalci zapracovat. "Rozhodně jsme nehráli špatně a tvrdě pracovali po celý zápas, jenomže chyb bylo příliš mnoho a máme tedy co napravovat. S Marokem musíme hrát více do těla a snažit se zapojit do kombinace větší počet hráčů. Náš příští protivník jasně naznačil, že překonat jeho defenzívu nebude snadné, proto potřebujeme být trpěliví. Zadarmo tři body nedostaneme, očekávám vyrovnaný průběh," řekl na předzápasové tiskové konferenci.

  • Trenér Portugalska Fernando Santos

    Trenér Portugalska Fernando Santos / Autor: Reuters

13:31
Maroko
Francouzský trenér marocké reprezentace Hervé Renard si je vědom toho, že Maroko k postupu musí proti Portugalsku a Španělsku bodově uspět. "Všem bylo jasné, že jsme museli v souboji s Íránem uspět. Teď na nás čekají dva nesmírně silné výběry, které se mohou pyšnit světovým či evropským titulem. To ale neznamená, že budeme hrát se sklopenými hlavami. Nemáme co ztratit, na zklamání se pokusíme odpovědět co nejlepším možným způsobem."

Nepřehlédněte

Branka: 4. Ronaldo
Rozhodčí: Mark Geiger - Frank Anderson (oba USA), Joe Fletcher (Kanada) - Sergej Karasev (Rusko).
Portugalsko: Patrício - Soares, Fonte, Pepe, Guerreiro - Mario, Moutinho, Carvalho, Silva - Ronaldo, Guedes
Maroko: Munir - Dirar, Benatia, Da Costa, Hakimi - El Ahmadi, Bossoufa - Amrabat, Belhanda, Zyiech - Boutaib