Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Argentina zvítězila nad Nigérií 3:2, dvakrát se trefil Lionel Messi

Sport

  17:14aktualizováno  23:13
Dvakrát skóroval Messi, dvakrát rychle vyrovnal Musa, přestřelku nakonec rozhodl argentinský obránce Rojo. V závěrečném kole skupiny F fotbalového mistrovství světa Argentina porazila 3:2 Nigérii, ale radovat se mohli všichni. Postupují i poražení Afričané.

MESSI. Fanoušci Argentiny oslavují svého hrdinu. foto: Reuters

Argentina se připojila k Nizozemsku a Kolumbii, ve skupině třikrát vyhrála a dál jde s plným počtem bodů. Jako vítěz skupiny se pravděpodobně vyhne silné Francii, v osmifinále ji čeká druhé tým ze skupiny E.

ČTĚTE VÍCE

Nigérie postoupila do osmifinále poprvé po šestnácti letech, pomohlo jí k tomu zaváhání Iránu, který prohrál s Bosnou a na MS končí.

Začátek utkání se odehrál ve velkém tempu. Již ve třetí minutě Messi dorazil střelu Di Márii, která se dvakrát odrazila od tyče. O minutu později z prvního útoku Nigérie vyrovnal Ahmed Musa moc hezkou střelou k pravé tyči.

Marcos Rojo slaví vítězný gól v utkání s Nigérií.

Brzké vyrovnání však hru Argentiny příliš neovlivnilo, dostala se hned do několika dalších šancí a Di Maríu dvakrát vychytal brankář Enyeama. Na druhé straně si jedinou větší příležitost vypracoval Odemwingie.

Na konci poločasu dvakrát z přímého kopu mířil Messi do růžku nigerijské branky. První střelu gólman dokázal vyrazit na roh, v první minutě nastavení však argentinský útočník podruhé v zápase skóroval a v tabulce střelců letošního šampionátu se dotáhl se čtyřmi trefami na první místo k Brazilci Neymarovi.

Messi je z Jupiteru, tvrdí kouč Nigérie

Trenéra fotbalistů Nigérie Stephena Keshiho v zápase mistrovství světa s Argentinou (2:3) nadchnul výkon Lionela Messiho. Hvězdný útočník Barcelony a autor dvou gólů podle afrického kouče není z této planety, ale z Jupiteru.

Messi vstřelil Nigérii první branku už ve třetí minutě, těsně před pauzou pak z precizního přímého kopu skóroval podruhé. Argentinský kapitán skóroval ve všech třech duelech na turnaji a čtyřmi góly dotáhl v tabulce střelců vedoucího Brazilce Neymara.

"Není z této planety, je z Jupiteru. Messi je sakra hráč, nemůžete ho ubránit," prohlásil po zápase v Porto Alegre Keshi. Porážka ho nemusela tolik mrzet, protože jeho svěřenci ze skupiny F postoupili společně s favorizovanou Argentinou.

"Jsem spokojený. Hlavně s tím, co jsme předvedli ve druhém poločase. V první půli jsme jim projevili příliš respektu. Kdybychom hráli jako po přestávce, mohl to být jiný příběh," uvažoval Keshi.

Nigérie se poprvé od roku 1998 probojovala do osmifinále světového šampionátu. V Brazílii nejprve remizovala 0:0 s Íránem a pak porazila 1:0 Bosnu a Hercegovinu. Nejvíc branek tak "Super orli" paradoxně dali Argentině, proti které se dvakrát trefil Ahmed Musa. "Potřebujeme se zlepšit v ofenzivě, ale vracíme se do své formy. Je tady zlepšení a to je dobré," dodal dvaapadesátiletý Keshi.

Podobně jako první dějství začalo i to druhé. V 47. minutě se podruhé prosadil po nedůrazu obrany nigerijský střelec Musa.

O necelé tři minuty později propadl míč po rohovém kopu až k obránci Marcosu Rojovi a od jeho kolena se odrazil do sítě.

Oba týmy si pak vytvořily několik šancí, skóre ale zůstalo neměnné. Argentina tak neztratila ve skupině ani bod a i ve čtvrtém vzájemném zápase s Nigérií na MS o gól zvítězila.

Autor:

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.