Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Novým trenérem Baníku se stal podle očekávání Kozel, jeho asistentem je ostravská legenda Slončík

Sport

  16:25aktualizováno  18:01
OSTRAVA - Novým trenérem fotbalistů Baníku Ostrava se stal Luboš Kozel. Kouč české reprezentační devatenáctky nahradil Bohumila Páníka, který byl od sedmého celku nejvyšší soutěže odvolán i s asistentem Janem Sombergem v minulém týdnu. Kozel v pátek v Ostravě podepsal víceletou smlouvu.

Bývalý kouč Dukly a Jablonce Luboš Kozel povede Slavii. foto: Mafra - Ota Bartovský

Novým trenérem Baníku se stal podle očekávání Kozel, jeho asistentem je ostravská legenda Slončík

Kozel se v roli trenéra nejvíce zviditelnil v Dukle Praha, kterou během sedmiletého působení dovedl z druhé ligy až na šesté místo nejvyšší soutěže. Aktuálně vede národní tým do 19 let, se kterým dokončí kvalifikační cyklus. 

Kozlovým asistentem bude v Baníku bývalý trenér Opavy či Karviné Ivan Kopecký a realizační tým rozšířil i kouč a šéf baníkovské mládeže Radek Slončík.

„Baník je historicky velmi významná značka a dneska už zase velmi vážený klub,“ uvedl Kozel pro oficiální webové stránky Baníku.

„Za poslední dobu udělal veliký progres z hlediska budování infrastruktury a je dnes zajímavou značkou pro každého trenéra. Mě navíc oslovilo i přímé a seriózní jednání pana majitele i ostatních zástupců klubu. Takže jsem rád, že to takto dopadlo,“ dodal.

Kozel by měl ve větší míře zapojit do kádru áčka i hráče z vlastní líhně. 

„S příchodem Luboše Kozla vstupuje Baník do nové etapy své existence. V ní by měl Baník stále více těžit z mohutných investic, které vložil, vkládá a nadále bude vkládat do rozvoje vlastní mládežnické akademie,“ podotkl sportovní ředitel klubu Marek Jankulovski.

„Věříme, že Luboš Kozel je trenérem, který dokáže postupně vznikající mládežnický potenciál Baníku využít a vytvořit silný a úspěšný tým, který bude tyto cíle plnit,“ dodal.

Bohumil Páník.

Hráčům bude nový trenérský tým představen v pondělí, kdy Ostravanům začne zimní příprava.

Jisté je, že Kozel dokončí s českou devatenáctkou kvalifikační cyklus. Od léta už by měl být naplno pouze pro potřeby Baníku. 

„Jsem rád, že nám vedení FAČR vyšlo vstříc a dalo s působením Luboše Kozla v Baníku souhlas,“ uvedl výkonný ředitel ostravského klubu Michal Bělák.

Kozel hodlá letité zkušenosti s prací u mládeže aplikovat i v Ostravě. „Vím, že zde dorůstá generace talentovaných fotbalistů, kteří se jednou mohou stát velmi platnými hráči Baníku. K tomu bych jim chtěl pomoci,“ dodal Kozel.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!