Sobota 11. května 2024, svátek má Svatava
130 let

Lidovky.cz

Olomouc remizovala se Zlínem 1:1, Jablonec rozstřílel Příbram 6:0

Sport

  16:53aktualizováno  19:24
OLOMOUC/PRAHA - Zlín ve 12. kole první ligy v Olomouci neudržel vedení, remizoval 1:1 a prodloužil sérii bez vítězství na čtyři utkání. Sigma v nejvyšší soutěži neprohrála se "Ševci" posedmé za sebou a od března 2008. Fotbalisté Jablonce vyhráli v Příbrami vysoko 6:0. V závěru první půle se trefili Jakub Považanec s Janem Chramostou, po pauze si mezi 51. a 68. minutou připsal svůj premiérový hattrick v nejvyšší soutěži Michal Trávník

Zleva Ondřej Bačo, Václav Pilař (v modrém) a Lukáš Holík. foto: Stanislav Heloňa, MAFRA

12. kolo první fotbalové ligy:

Sigma Olomouc - Fastav Zlín 1:1 (0:0)

Branky: 76. Texl - 50. Beauguel.

Rozhodčí: Rejžek - Nádvorník, Flimmel.

1. FK Příbram - FK Jablonec 0:6 (0:2)

Branky: 51., 65. z pen. a 68. Trávník, 36. a 73. Považanec, 45.+1 Chramosta.

Rozhodčí: Ardeleanu - Hrabovský, Ratajová.

Baník Ostrava - MFK Karviná 1:1 (0:1)

Branky: 73. Fleišman - 37. Guba.

Rozhodčí: Franěk - Kotík, Vlasjuk.

ČK: 59. Letič.

1. FC Slovácko - FK Teplice 0:2 (0:2)

Branky: 1. Vaněček, 31. Krob.

Rozhodčí: Machálek - Mokrusch, Kotalík.

ČK: 49. Čmovš.

Zlínští byli v úvodu nebezpečnější. Udeřili ale až ve druhém poločase, kdy nejprve Bartošákovu ránu ještě vyrazil Buchta, ale v 50. minutě se postavil k přímému kopu Beauguel a levačkou přesně trefil horní růžek. Byl to pro něj sedmý ligový zásah v sezoně.

Olomoučtí se poté zvedli a soupeře zatlačili. Po závaru v pokutovém území Štěrba minul branku. V 76. minutě Plšek nacentroval do šestnáctky, Nešpor ještě promáchl, ale volný Texl nezaváhal. Pětadvacetiletý záložník se prosadil po minutě na hřišti. Podle opakovaných televizních závěru však byl Nešpor v těsném ofsajdu. V závěru už se skóre nezměnilo.

Baník Ostrava remizoval s Karvinou 1:1. Hosté ve slezském derby vedli premiérovým prvoligovým gólem Dávida Guby, ale v poslední půlhodině se po vyloučení Bojana Letiče dostali pod velký tlak soupeře, který v 73. minutě Jiřím Fleišmanem z přímého kopu vyrovnal.

Slovácku premiéra pod vedením nového trenéra Petra Vlachovského nevyšla. Moravané prohráli na domácím trávníku s Teplicemi 0:2, přitom hosté hráli od 49. minutě bez vyloučeného obránce Pavla Čmovše. O góly se postarali David Vaněček s Janem Krobem a severočeský celek po sérii tří proher a poprvé pod vedením nového kouče Stanislava Hejkala bodoval. Slovácko naopak prohrálo posedmé za sebou a je stále předposlední.

Lukáš Kalvach (v modrém uprostřed).
David Houska (u míče v modrém), u něj Jean-David Beauguel.

Jablonec si připsal nejvyšší ligové vítězství od října 2014, kdy doma deklasoval Duklu také 6:0. Vyhrál čtyři kola po sobě a ztrácí už jen bod na čtvrté místo. Navíc se ideálně naladil na čtvrteční zápas Evropské ligy s Astanou. Příbram utrpěla nejvyšší soutěžní prohru od loňského debaklu 1:8 se Slavií a prohrála potřetí z posledních čtyř kol. Za poslední dva duely navíc desetkrát inkasovala.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!