Úterý 30. dubna 2024, svátek má Blahoslav
130 let

Lidovky.cz

Sport

Nový klub, stejné barvy. Feyenoord představil Lingra, ten děkoval Slavii

Ondřej Lingr ze Slavie se raduje ze svého gólu. foto:  Tomáš Krist, MAFRA

Fotbalový záložník Ondřej Lingr oficiálně opustil Slavii. Po třech letech v Edenu zamířil do nizozemského Feyenoordu Rotterdam, kde bude první rok formálně na hostování. To by se následně mělo změnit v trvalý přestup.
  13:10

Aktuální nizozemský šampion má na čtyřiadvacetiletého českého reprezentanta opci s tím, že její uplatnění by mělo být pouhou formalitou.

Slavia si i s bonusy může přijít až na pět milionů eur, tedy asi 120 milionů korun.

„Na roky ve Slavii nikdy nezapomenu. Klub změnil život mně i mé rodině,“ vyznal se Lingr v posledním rozhovoru pro slávistický web. „Neopouští se mi to tu lehce, ale jak všichni ví, zahraničí jsem si chtěl vyzkoušet, měl jsem takové ambice a jsem moc rád, že to takhle vyšlo. Všechny strany jsou spokojené.“

Slavia s Lingrem zároveň o rok prodloužila smlouvu, i když s tím, že se ještě vrátí, de facto nepočítá. Feyenoord zvolil formu hostování pravděpodobně kvůli odložení platby do dalšího účetního období, u některých obchodů tak kluby činí čistě kvůli pravidlům finančního fair play.

Lingr za tři roky ve Slavii nastřílel 40 gólů ve 138 zápasech, šestnáct z nich bylo vítězných. „Rád vzpomínám třeba na trefu proti Nice. V derby nebo proti Plzni. Nezapomenutelné okamžiky,“ přiblížil sám hráč.

Ve Slavii se z něj stal český reprezentant, v národním dresu dosud odehrál šest utkání.

„Jsem vděčný trenérům a všem, kteří mi pomohli. Slavia mi otevřela cestu ven, za to jí děkuju,“ pokračoval Lingr, který mění klub, ale nikoli barvy.

Feyenoord nastupuje v nápadně podobných sešívaných dresech. I proto k představovacímu videu Lingra na sociálních sítích připsal: „A teď ještě víc červenobílých zážitků!“

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!