• Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let
Ondřej Lingr ze Slavie se raduje ze svého gólu.

Ondřej Lingr ze Slavie se raduje ze svého gólu. | foto: Tomáš Krist, MAFRA

Nový klub, stejné barvy. Feyenoord představil Lingra, ten děkoval Slavii

Sport
  •   13:10
Fotbalový záložník Ondřej Lingr oficiálně opustil Slavii. Po třech letech v Edenu zamířil do nizozemského Feyenoordu Rotterdam, kde bude první rok formálně na hostování. To by se následně mělo změnit v trvalý přestup.

Aktuální nizozemský šampion má na čtyřiadvacetiletého českého reprezentanta opci s tím, že její uplatnění by mělo být pouhou formalitou.

Slavia si i s bonusy může přijít až na pět milionů eur, tedy asi 120 milionů korun.

„Na roky ve Slavii nikdy nezapomenu. Klub změnil život mně i mé rodině,“ vyznal se Lingr v posledním rozhovoru pro slávistický web. „Neopouští se mi to tu lehce, ale jak všichni ví, zahraničí jsem si chtěl vyzkoušet, měl jsem takové ambice a jsem moc rád, že to takhle vyšlo. Všechny strany jsou spokojené.“

Slavia s Lingrem zároveň o rok prodloužila smlouvu, i když s tím, že se ještě vrátí, de facto nepočítá. Feyenoord zvolil formu hostování pravděpodobně kvůli odložení platby do dalšího účetního období, u některých obchodů tak kluby činí čistě kvůli pravidlům finančního fair play.

Lingr za tři roky ve Slavii nastřílel 40 gólů ve 138 zápasech, šestnáct z nich bylo vítězných. „Rád vzpomínám třeba na trefu proti Nice. V derby nebo proti Plzni. Nezapomenutelné okamžiky,“ přiblížil sám hráč.

Ve Slavii se z něj stal český reprezentant, v národním dresu dosud odehrál šest utkání.

„Jsem vděčný trenérům a všem, kteří mi pomohli. Slavia mi otevřela cestu ven, za to jí děkuju,“ pokračoval Lingr, který mění klub, ale nikoli barvy.

Feyenoord nastupuje v nápadně podobných sešívaných dresech. I proto k představovacímu videu Lingra na sociálních sítích připsal: „A teď ještě víc červenobílých zážitků!“

Autor: jic