Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Sport

Pastrňák se Zachou už jsou v Praze. Nastoupí proti Kanadě?

David Pastrňák a Pavel Zacha (vpravo) jsou v Praze (20. května 2024) foto: Profimedia.cz

Nejčerstvější hokejové posily národního týmu pro domácí mistrovství David Pastrňák a Pavel Zacha už dorazily do Prahy. K české reprezentaci se připojili na hotelu blízko O₂ areny, kde odpoledne také promluví s novináři. O jejich možném startu v úterním zápase proti Kanadě se teprve rozhodne.
  13:43

Dá se ale předpokládat, že proti favoritovi skupiny nastoupí. Martin Nečas přiletěl ze zámoří v sobotu dopoledne a už večer proti Velké Británii hrál. Dvojice z Bostonu má na aklimatizaci dokonce jednu noc.

Pondělní dopolední trénink s týmem ještě nestihli, na led se dostanou až během úterního rozbruslení před posledním skupinovým utkáním.

„Jejich případné zařazení do zápasové soupisky bude na rozhodnutí trenérů,“ dodal generální manažer týmu Petr Nedvěd.

Oba útočníci měli o světový šampionát velký zájem, prošli také zdravotními prohlídkami.

Pastrňák se chystá už na páté mistrovství. Když mohl, pokaždé dorazil. A to také klidně až v průběhu turnaje jako například před dvěma lety, kdy zcela otočil pochmurnou náladu v kabině a nakonec dovedl národní tým k bronzu.

To Zachu čeká v seniorské reprezentaci premiéra. Předchozí pozvánky totiž pokaždé odmítl a mezi českými fanoušky si vybudoval nechvalnou pověst. Teď si je může získat zpět na svou stranu.

Naskakovat by měli stejně jako za Bruins v jednom útoku, rozestavení na pondělním tréninku napovídá, že by úderné duo mohl doplnit Ondřej Palát, jenž bruslil vedle Jáchyma Kondelíka a Matěje Stránského, kteří nejspíše ze sestavy vypadnou.

Kdo bude hrát ve formaci s Davidem Pastrňákem a Pavlem Zachou?

celkem hlasů: 3300

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 0:00pondělí 27. května 2024. Anketa je uzavřena.

Ondřej Palát1984
Roman Červenka765
Martin Nečas309
Nevím181
Někdo jiný61
Autor: