Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Sport

Osmifinálovou bitvu Slavie proti Rangers navštíví zdravotníci, přednost dostanou ti s permanentkou

Radost slávistů z gólu do sítě Sparty foto:  Michal Sváček, MAFRA

Praha - Slávističtí fotbalisté budou mít v úvodním osmifinále Evropské ligy proti glasgowským Rangers podporu několika desítek fanoušků. Klub na čtvrteční zápas zajišťuje účast z řad svých permanentkářů, kteří jsou zdravotníky.
  13:52

Když měla Slavia v úvodním utkání prvního kola vyřazovací fáze Evropské ligy proti Leicesteru v hledišti vedle partnerů a sponzorů klubů především politiky a osoby z veřejného života, fanouškům se to logicky nelíbilo.

Nevhodně pak působila i návštěva tehdejšího premiérova poradce Romana Prymuly, který přes den navrhoval pro zemi tvrdá opatření a uzávěru, ale sám pak šel na fotbal.

Radost slávistů z gólu do sítě Sparty
Roman Prymula a Jan Marounek mimo jiné v hledišti V.I.P. tribuny v Edenu.

„Chtěl bych se veřejnosti omluvit, protože jsme měli pozvat zdravotníky za těžkou práci, kterou v této době vykonávají,“ řekl před necelými třemi týdny slávistický předseda představenstva Jaroslav Tvrdík.

Na hlavní tribuně stadionu v Edenu seděli vedle bývalého ministra zdravotnictví a epidemiologa Prymuly další prominentní hosté jako hradní kancléř Vratislav Mynář s manželkou, europoslanec Alexandr Vondra, generální ředitel České televize Petr Dvořák, tenistka Petra Kvitová či Jan Marounek, ředitel odboru ochrany veřejného zdraví na ministerstvu zdravotnictví, který byl v té době ještě zástupcem hlavní hygieničky.

Na úvodní osmifinále se podobná společnost pravděpodobně už nesejde.

„SK Slavia Praha si ve spolupráci s partnery a sponzory klubu dovoluje pozvat hosty z řad lékařů, zdravotníků a zaměstnanců zdravotnických zařízení na zápas osmifinále Evropské ligy. Děkujeme za to, že zachraňujete naše životy,“ oznámil Tvrdík prostřednictvím svého twitterového účtu.

Klub na svém webu akci upřesnil a vyzval lékaře, zdravotníky a zdravotnický personál, kteří si koupili permanentní vstupenku na současnou sezonu.

„Slavia prosí držitele permanentních vstupenek platných pro sezonu 2020/2021, kteří jsou současně povoláním lékaři, zdravotníci nebo zaměstnanci zdravotnických zařízení a nyní zachraňují naše životy, aby se do neděle 7. března ozvali.“

Kolik přesně skalních příznivců z řad lékařů a zdravotníků se do hlediště dostane, klub řeší a ladí. Utkání Slavia - FC Rangers má výkop ve čtvrtek od 18.55.

Každopádně platí, že do hlediště může maximálně tři sta lidí včetně zástupců partnerů.

Slavia se zapojila do projektu Cesta ze tmy, který usiluje o návrat diváků především na kulturní představení. Slavia dostala povolení od ministerstva zdravotnictví na fotbal.

Poprvé pilotní projekt klub zkusil na ligové utkání proti Pardubicím, což bylo těsně před duelem s Leicesterem.

Vybraní návštěvníci stadionu před zápasem absolvují test na koronavirus v odběrném centru, které bylo v den zápasu přímo u stadionu v Edenu.

Na nedělní ligový zápas s Baníkem Ostrava museli mít negativní test na koronavirus všichni návštěvníci stadionu včetně novinářů na tribuně či pořadatelů, což dosud nebývalo. Jde o nové nařízení z ministerstva zdravotnictví. Testovalo se přímo v Edenu.

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...