Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Sport

Osmifinálovou bitvu Slavie proti Rangers navštíví zdravotníci, přednost dostanou ti s permanentkou

Radost slávistů z gólu do sítě Sparty foto:  Michal Sváček, MAFRA

Praha - Slávističtí fotbalisté budou mít v úvodním osmifinále Evropské ligy proti glasgowským Rangers podporu několika desítek fanoušků. Klub na čtvrteční zápas zajišťuje účast z řad svých permanentkářů, kteří jsou zdravotníky.
  13:52

Když měla Slavia v úvodním utkání prvního kola vyřazovací fáze Evropské ligy proti Leicesteru v hledišti vedle partnerů a sponzorů klubů především politiky a osoby z veřejného života, fanouškům se to logicky nelíbilo.

Nevhodně pak působila i návštěva tehdejšího premiérova poradce Romana Prymuly, který přes den navrhoval pro zemi tvrdá opatření a uzávěru, ale sám pak šel na fotbal.

Radost slávistů z gólu do sítě Sparty
Roman Prymula a Jan Marounek mimo jiné v hledišti V.I.P. tribuny v Edenu.

„Chtěl bych se veřejnosti omluvit, protože jsme měli pozvat zdravotníky za těžkou práci, kterou v této době vykonávají,“ řekl před necelými třemi týdny slávistický předseda představenstva Jaroslav Tvrdík.

Na hlavní tribuně stadionu v Edenu seděli vedle bývalého ministra zdravotnictví a epidemiologa Prymuly další prominentní hosté jako hradní kancléř Vratislav Mynář s manželkou, europoslanec Alexandr Vondra, generální ředitel České televize Petr Dvořák, tenistka Petra Kvitová či Jan Marounek, ředitel odboru ochrany veřejného zdraví na ministerstvu zdravotnictví, který byl v té době ještě zástupcem hlavní hygieničky.

Na úvodní osmifinále se podobná společnost pravděpodobně už nesejde.

„SK Slavia Praha si ve spolupráci s partnery a sponzory klubu dovoluje pozvat hosty z řad lékařů, zdravotníků a zaměstnanců zdravotnických zařízení na zápas osmifinále Evropské ligy. Děkujeme za to, že zachraňujete naše životy,“ oznámil Tvrdík prostřednictvím svého twitterového účtu.

Klub na svém webu akci upřesnil a vyzval lékaře, zdravotníky a zdravotnický personál, kteří si koupili permanentní vstupenku na současnou sezonu.

„Slavia prosí držitele permanentních vstupenek platných pro sezonu 2020/2021, kteří jsou současně povoláním lékaři, zdravotníci nebo zaměstnanci zdravotnických zařízení a nyní zachraňují naše životy, aby se do neděle 7. března ozvali.“

Kolik přesně skalních příznivců z řad lékařů a zdravotníků se do hlediště dostane, klub řeší a ladí. Utkání Slavia - FC Rangers má výkop ve čtvrtek od 18.55.

Každopádně platí, že do hlediště může maximálně tři sta lidí včetně zástupců partnerů.

Slavia se zapojila do projektu Cesta ze tmy, který usiluje o návrat diváků především na kulturní představení. Slavia dostala povolení od ministerstva zdravotnictví na fotbal.

Poprvé pilotní projekt klub zkusil na ligové utkání proti Pardubicím, což bylo těsně před duelem s Leicesterem.

Vybraní návštěvníci stadionu před zápasem absolvují test na koronavirus v odběrném centru, které bylo v den zápasu přímo u stadionu v Edenu.

Na nedělní ligový zápas s Baníkem Ostrava museli mít negativní test na koronavirus všichni návštěvníci stadionu včetně novinářů na tribuně či pořadatelů, což dosud nebývalo. Jde o nové nařízení z ministerstva zdravotnictví. Testovalo se přímo v Edenu.

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!