Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Pilař: Přes Rosenborg můžeme postoupit

Sport

  16:21
Po přestupu z Hradce Králové se zařadil mezi útočné hrozby mistrovské Plzně. Dlouho se ale nemohl prosadit střelecky. První pohárový gól Václava Pilaře přišel až v nastaveném čase odvety s Pjunikem Jerevan, kterou západočeští fotbalisté vyhráli 5:1.

Plzeň ve 2. předkole Ligy mistrů (Pilař). foto: ČTK

Ta branka ale mohla přijít už v Jerevenu, kde jste neproměnil mnoho šancí. Ulevilo se vám, že to konečně přišlo?
Své šance v Jerevanu jsem proměnit měl. Ale, že bych se z toho moc trápil, to zase ne. Přivezli jsme výborný výsledek, který jsme doma vlastně zopakovali. Branka mi osobně pomůže. Ale hlavně jsem rád, že se bavili i diváci, kterým jsme nabídli pět branek.

V plzeňském dresu jsem se do kolonky střelců zapsal vůbec poprvé. Čeká vás proto zápisné?
Určitě jo. Pro mě je důležité, že jsem na gól nemusel dlouho čekat, takže zaplatím velice rád.

Po postupu zavládla v Česku mírná euforie. Jak by si podle vás vedl Pjunik v české lize?
Těžko říct. Dali jsme jim sice devět gólů, ale tak velký rozdíl mezi oběma týmy myslím nebyl. Hráli šikovně individuálně, ovšem v obraně doplatili na hloupé chyby. Je otázka, jestli by vůbec měli na naši ligu.

Fotbalisté Plzně se radují ve 2. předkole LM.

Když jste v létě přecházel z Hradce do kádru mistra ligy, věřil jste, že se tak rychle prosadíte do základní jedenáctky?
V Plzni je obrovská konkurence, o tom není žádných pochyb. Na druhou stranu, kdybych si nevěřil, tak bych nepřestoupil. Věřím si ale s pokorou.

Příští týden vás čeká 3. předkolo Ligy mistrů v Trondheimu s Rosenborgem. Bude to největší zápas vaší dosavadní kariéry?
Rozhodně. To jsou zápasy, na které jednou budu vzpomínat. Tedy hlavně, když dopadnou vítězně.

Podaří se Plzni postoupit?
Věřím, že máme kvalitu na to, abychom postoupili. Pro nás je výhodou, že začínáme v Norsku. O postupu klidně může rozhodnout pouhý gól, jedna dvě chyby. Trondheim má tradici a navíc je ve formě. Z posledních šesti utkání vyhrál pět a jednou remizoval.