Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Plzeň v Mnichově utrpěla debakl. Bayern vyhrál 5:0

Sport

  19:27aktualizováno  23:14
MNICHOV (od našeho zpravodaje) - Plzeňští fotbalisté zůstávají i po třetím zápase základní skupiny Ligy mistrů bez bodu. Na hřišti Bayernu Mnichov zažili pořádný kvapík a prohráli vysoko 0:5. Německý mistr navíc ještě mnoho dalších šancí neproměnil.

Hráči Bayernu slaví gól do sítě Plzně. foto: MAFRA - Ladislav Němec

Střely na bránu 20:0, střely mimo 15:0, rohy 10:2, držení míče 70:30 (v procentech).

Při pohledu na oficiální statistiky je jasné, kdo v zápase vládl. Bayern Mnichov je nejopěvovanějším fotbalovým týmem současnosti a na hřišti to proti českému mistrovi předváděl v praxi. "Utkání ukázalo rozdíl mezi oběma týmy, který byl zřetelný. Naším nejlepším hráčem byl brankář, který nás ještě podržel. Těžko můžeme konkurovat mužstvům, která jsou nejlepší na světě. Nemáme na to potřebnou kvalitu. Bayern ukázal, že má větší sílu, než měla před dvěma roky Barcelona," hodnotil plzeňský kouč Pavel Vrba.

Drtivá většina času se odehrávala na polovině Plzně, jejíž hráči jen bezmocně běhali bez míče a snažili se soupeři hru znepříjemnit. Pětadvacet minut se jim to dařilo, ale pak...

...se do pokutového území prosmýkl Robben, kterého podrazil stoper Hubník. Rozhodčí Kelly neváhal: penalta! Tu proměnil Ribéry, na jehož střelu si sice brankář Kozáčik sáhl, ale míč stejně skončil v bráně.

1:0 Ribéry proměnil penaltu! Kozáčik si na míč jen sáhl.

Šance na straně Bayernu přibývaly, až ve 37. minutě útočník Mandžukič sklepl na rozeběhnutého Alabau. Ten si popostrčil míč do středu hřiště a pravačkou z hranice pokutového území přidal druhou branku.

Náskok Bayernu narůstal i po přestávce. Po hodině hry se blýskl Ribéry, jenž se zasekávačkou zbavil Řezníka a Čišovského a povedeným obloučkem překonal bezmocného Kozáčika.

Čtvrtý gól, který padl tři minuty nato, neměl být uznán, protože sudí přehlédli ofsajd Götzeho. Německý talent získal míč a hned ho posunul do pokutového území na Schweinsteigera, který z otočky nechytatelně vypálil.

Na konečných 5:0 zvýšil v nastaveném čase Götze, který si za obranu naběhl na přesný centr Robbena a sám před Kozáčikem se nemýlil - 5:0.

On-line reportáž ZDE

Výčet gólů mohl být ještě delší, ale Bayern další velké příležitosti nevyužil. Domácí v pohodě kombinovali a pak bleskurychle vyráželi do útočných akcí.

Plzeň může děkovat brankáři Kozáčikovi, že neprohrála větším rozdílem. Slovenský gólman totiž jen za první poločas zlikvidoval přímý volný kop Alaby, pokus Kroose, po patnácti minutách další střelu Alaby, šanci Mandžukiče, hlavičku Van Buytena, ránu Schweinsteigera a velmi nebezpečnou hlavičku Robbena.

Další pokusy domácích - a některé velmi nebezpečné - skončily mimo bránu...

Plzeň překvapila zařazením Limberského do sestavy, ač měl původně s natrženým stehenním svalem marodit až do poloviny listopadu, ale na hřišti jí soupeř beztak nic nedovolil.

Český mistr vyrazil do útočných výpadů jen ojediněle a ani jeden se nedal označit jako šance.

Anketa

Oznámkujte výkon Plzně na hřišti Bayernu (0:5).

1 19
2 10
3 35
4 34
5 256

Vždyť Plzeň ani jednou nevystřelila! Ani na bránu, ani mimo... A připsala si jen dva rohy, ze kterých se však do zakončení nedostala.

Svěřenci trenéra Vrby tak zůstávají po třech zápasech základní skupiny D bez bodu a v tabulce jsou poslední. Od Manchesteru City a CSKA Moskva schytali po třech gólech, proti Bayernu ještě o branku víc.

Stále však nejsou ze hry o 3. místo, které nyní patří CSKA a zaručuje postup do jarní fáze Evropské ligy. Na to totiž ztrácejí jen tři body.

Příští zápas čeká Plzeň v úterý 5. listopadu, kdy na svém stadionu ve Štruncových sadech přivítá Bayern Mnichov.

Bayern Mnichov - Viktoria Plzeň 5:0

Branky: 25. z pen. a 61. Ribéry, 37. Alaba, 64. Schweinsteiger, 90. Götze. Rozhodčí: Kelly - MacGraith, Broughton (všichni Ir.). ŽK: Limberský, Hubník, Kozáčik (všichni Plzeň). Diváci: 68 000 (vyprodáno).

Bayern: Neuer - Rafinha, Van Buyten, Contento, Alaba - Lahm (63. Götze), Schweinsteiger - Robben, Kroos, Ribéry (67. Müller) - Mandžukič (71. Pizarro). Trenér: Guardiola.

Plzeň: Kozáčik - Řezník, Čišovský, Hubník, Limberský (74. Kovařík) - Procházka, Horváth (62. Ďuriš) - Rajtoral, Hořava, Petržela (85. Tecl) - Kolář. Trenér: Vrba.

Tabulka skupiny D
1.Bayern Mnichov330011:19
2.Manchester City32016:46
3.CSKA Moskva31024:73
4.Viktoria Plzeň30032:110
Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!