Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Online reportáž

64
První střídání v dnešním utkání. Hřiště opustil Holenda, jenž odehrál slušný zápas. Na jeho místo přišel Tecl.
61

Takhle se Plzeň už dvakrát radovala. Domácí mají ke třem bodům skvěle našlápnuto. Těží především z pevné defenzivy a produktivního útoku.

  • Hráči Plzně se radují z gólu.

    Hráči Plzně se radují z gólu. / Autor: ČTK

59
A znovu Petržela! Sparta se začíná soustředit na ofenzivu a nechává otevřená zadní vrátka. Plzeňský záložník tentokrát pořádně protáhl Bičíka, jelikož jeho rána zprava mířila do brankářova protipohybu,
57
Velká příležitost Plzně! Brabec trestuhodně zaváhal při rozehrávce a domácí utekli do přečíslení. Zakončoval Petržela, ale zbytečně. Na straně měl zcela volného Holendu. Míč každopádně mezi tři tyče nemířil, střela byla zblokovaná.
55
Náznak šance v podání Sparty. Odražený míč se dostal k Lafatovi, který se kousek od penaltového puntíku otočil a rychle vypálil. Měl smůlu, jelikož trefil hráče před sebou. Jinak by měl Kozáčik jistojistě problémy.
54
Petržela podrazil Matějovského. Pražané znovu získali balon, ale ve finální fázi se jim nedaří. Soupeř pečlivě brání vlastní šestnáctku.
52
Hosté přidali, ve druhé půli zatím působí živějším dojmem. Kadeřábek nyní vhazoval na útočné polovině, ovšem míč se po sérii odrazů dostal na kopačky Viktoriánů.
51
Holkova pumelice musela Kozáčika pořádně vylekat! Sparťan pálil zhruba z pětadvaceti metrů a jeho střelu ještě tečoval protihráč. Míč se nebezpečně snášel mezi tři tyče a nakonec skončil těsně nad břevnem.
50
Pěkná akce hostů. Matějovský oslovil dobře načasovanou přihrávkou Krejčího, jenž se zleva vřítil do domácí šestnáctky. Hledal ještě lépe postaveného spoluhráče, ale přihrávku srazili obránci na roh.
48
Konaté nešetrně atakoval Pilaře. Plzeňští rozehrávali standardní situaci a ve vápně si na vysoký balon znovu naskakoval Hejda. Včas tentokrát zakročil brankář Bičík.
47
Západočeši se ihned nasunuli na soupeřovu polovinu. Parta hráčů se dlouho přetahovala o míč v blízkosti rohového praporku, z čehož nakonec těžila Sparta. Balon alespoň odvrátila do bezpečných míst.
46
Začal druhý poločas.
První poločas skončil.
48
Matějovského dalekonosný pas se snesl až ke kopačkám Konatého. Toho však v šestnáctce tělem a čistě odstavil od kulatého nesmyslu Limberský. Hosté se ještě u sudího dožadovali rohového kopu. Neúspěšně.
47
Závěr úvodní pětačtyřicetiminutovky se dohrává převážně v bezpečné vzdálenosti od obou branek. Letenští usilují o kontaktní trefu, ale jejich ofenzivní výpady mají ve většině případů jepičí život.
45
Prvním poločas bude nastaven o pět minut. Na vině jsou dvě přerušení kvůli oblakům kouře z dýmovnic.
44
Dočkal vyfasoval žlutou kartu. Na hrací ploše se začíná přiostřovat. Jakmile drží Sparta delší čas míč na svých kopačkách, z tribun se line mohutný pískot.
42
Akci Plzně zastavil ofsajd. Pilař vzápětí znovu rozkmital své rychlé nohy, ale ve svém „území“ tentokrát neuspěl. Obrala ho dvojice protihráčů a Sparta míří kupředu.
40
Pražané zahrávali roh. Váchův centr byl ovšem odvracen. A později se sparťan ocitl v úzkých, když si ho sebevědomím přehozem vychutnal Hrošovský.
38
Lafata a spol. teď dlouho obléhali plzeňskou šestnáctku. Zkoušeli se prosadit středem i po křídle, ale neúspěšně. Vše vyústilo jen v zakončení Costy z levé strany, které bylo neefektivní.

Nepřehlédněte

Sestavy

Viktoria Plzeň: Kozáčik - Řezník (68. Hubník), Hejda, Procházka, Limberský - Hořava, Hrošovský - Pilař, Vaněk, Petržela (90+4. Kovařík) - Holenda (63. Tecl).

Sparta Praha: Bičík - Kadeřábek, Mario Holek, Brabec (75. Bednář), Nhamoinesu - Vácha - Konaté (67. Přikryl), Dočkal, Matějovský, Krejčí - Lafata.

Branky:

12. Hejda, 23. Hořava

Karty

Žlutá: Pilař, Kozáčik, Hořava - Krejčí, Dočkal, Nhamoinesu, Kadeřábek, Bednář.

Červená: 90. Matějovský.

Zápas

Rozhodčí: Jílek - Pelikán, Dobrovolný..
Diváci: 11 354
Trenéři: Koubek (Viktoria Plzeň) - Lavička (Sparta Praha)