Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Plzeň věří, že do Ligy mistrů stihne upravit stadion

Sport

  17:00
PLZEŇ/PRAHA - Čeká je více než 2600 kilometrů dlouhá cesta za nevyzpytatelným soupeřem. Fotbalisté mistrovské Plzně se ve 2. předkole Ligy mistrů postaví arménskému Pjuniku. První utkání se odehraje 12. nebo 13. července v Jerevanu, což má pro Západočechy jednu velkou výhodu. Odveta je na programu týden poté a klub tak získal sedm dní navíc na připravu stadionu.

Plzeň slaví titul z fotbalové ligy. foto: Ondřej Němec, Lidové noviny

Plzeňští totiž stále nemají jistotu, jestli odvetu odehrají doma ve Štruncových sadech. Stadion totiž prochází rekonstrukcí, aby vyhovoval přísným parametrům Evropské fotbalové unie. "Teď máme dalších sedm dní navíc, které můžeme využít k doladění některých drobností. Věřím, že vyhrajeme i tento boj," doufá Hamouz.

Až koncem tohoto týdne se dozví termín, kdy Plzeň navštíví inspektoři UEFA a vyřknou verdikt. Štruncovy sady teď vypadají jako staveniště. Do nového kabátu se převlékaly už během jara, ale hlavní práce začaly až po skončení sezony. Zmizela atletická dráha, starý trávník a menší tribuny.

Hřiště se posunulo blíž směrem k hlavnímu ochozu a do konce července dojde i na položení nového podkladu tam, kde je teď pouze bahno. "Už teď je přitom jasné, že do 2. předkola nestihneme postavit nové tribuny," říká Hamouz.

Plzeňští proto doufají, že stihnou do příjezdu komisařů UEFA provizorně splnit všech 64 klíčových parametrů a nebudou se muset stěhovat jako loni na podzim. Tehdy domácí utkání Evropské ligy s Besiktasem odehráli na pražské Letné, kde jim hosté udělili porážku 0:3.

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...