Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Sport

Plzeň porazila Teplice, ta neprohrála už devátý ligový zápas po sobě. Slavily i týmy Slovácka a Bohemians

Utkání 28. kola první fotbalové ligy mezi Teplicemi a Viktorií Plzeň. Hráči Plzně se radují z gólu. foto: ČTK

Teplice - Fotbalisté Plzně zvítězili ve 28. kole první ligy na hřišti Teplic 1:0 a zůstávají v neúplné tabulce na pátém místě. O jedinou branku utkání se postaral po hodině hry obránce Filip Kaša, jehož ránu tečoval Admir Ljevakovič. Západočeši tak neprohráli už devátý ligový zápas po sobě. Vítězství slavili i hráči Slovácka a Bohemians 1905.
  17:33

Domácí „Skláři“ sice poslední vzájemný ligový zápas na podzim prohráli 0:7, tentokrát však začali duel proti favoritovi, s nímž se za týden utkají v semifinále domácího poháru, aktivněji. Už v deváté minutě hlavičkoval nebezpečně obránce Černý, ale míč směřující do brány včas odkopl Hybš. Plzeňští sice kontrovali přímým kopem Kopice, proti němuž zasáhl pozorný Čtvrtečka, jinak však museli být v první půli nadále pozorní.

Jablonec útočí na Ligu mistrů. Po výhře nad Spartou gólem v závěru poskočil na druhou pozici

Ve 20. minutě se po individuální akci probojoval k nadějné střele Vukadinovič, nicméně hostující brankář Staněk skvěle zasáhl. O chvíli později pak srbský ofenzivní hráč, který při absenci nejlepšího teplického střelce Mareše hraje útočníka, našel v pokutovém území Černého. I proti němu ale parádně zakročil Staněk a Teplice neuspěly ani s následnou reklamací pokutového kopu po zákroku na Žitného.

O chvíli později pro Severočechy bylo ještě hůř, když se po špatném došlápnutí zranil už takhle zastupující obránce Tomáš Kučera. Ke konci první půle mohl udeřit ještě plzeňský Šulc, ale ve své příležitosti jen trefil Čtvrtečku.

Viktoria po přestávce přidala na aktivitě a po chybě obrany se Kopic dostal sám před Čtvrtečku, domácí brankář mu však dobře zmenšil úhel a jeho pokus vyrazil. Po hodině hry se ale už hosté dočkali. Dalekonosnou Kašovu střelu nešťastně tečoval střídající Ljevakovič a Čtvrtečka na míč nedosáhl.

O chvíli později mohl zvýšit náskok i Beauguel, ale svůj 12. ligový gól v sezoně nepřidal. Po rohovém kopu přestřelil domácí branku hlavičkující Havel.

Je otázka, jak se Arsenal vyrovná s hřištěm u nás, říká Trpišovský v narážce na terén v Edenu

Tepličtí se sice v poslední dvacetiminutovce snažili o vyrovnání, ale často je brzdila zbrklá rozehrávka. Naopak v další šanci byl opět Beauguel, kterého po reflexivním zákroku vychytal Čtvrtečka. Pět minut dostal žlutou kartu za protesty Moulis a bude pro příští klíčový zápas s Brnem chybět. Teplice tak mají na šestnáctou Zbrojovku stále jen čtyřbodový náskok.

Plzeň zvítězila v Teplicích po třech ligových zápasech a teprve ve druhém z posledních devíti utkání nejvyšší soutěže.

Slovácko vstřelilo čtyři branky

V dalších zápasech fotbalisté Slovácka porazili nováčka Brno 4:2. Tým z Uherského Hradiště vedl v první půli po trefách Marka Havlíka a Milana Petržely 2:0, za hosty snižoval Luděk Pernica z pokutového kopu a po přestávce vyrovnával Peter Štepanovský. Domácí ale góly Vlastimila Daníčka z penalty a střídajícího Václava Jurečky během čtyř minut strhli výhru na svoji stranu.

Klokané zvítězili v Příbrami vysoko 4:1. Všechny góly padly až po přestávce. Za Pražany dvakrát skóroval střídající Ibrahim Keita, po gólu dali Jan Vondra a z penalty Roman Květ. Za domácí snížil Edrisa Lubega. Příbram nenavázala na minulé vítězství ve Zlíně a z předposledního místa v tabulce nadále ztrácí sedm bodů na nesestupové pozice. „Klokani“ neprohráli osm kol za sebou.

Autor:

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...