Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Poslední Zbrojovka smetla 7:0 Slovácko, Slavia doma nezaváhala

Sport

  16:33aktualizováno  20:43
PRAHA - Více než čtyři vstřelené branky na zápas zaznamenali fotbalisté ve 13. kole první ligy a především v Brně a Mladé Boleslavi se diváci bavili nebývale ofenzivním fotbalem. Přestřelka v Mladé Boleslavi přinesla první porážku vedoucí Viktorie Plzeň v poměru 3:4, v Brně předvedl nečekanou kanonádu dosud poslední tým tabulky a vyhrál nad Slováckem 7:0.

FC Zbrojovka Brno - SK Slavia / Jan Trousil foto: ČTK

Plzeň v týdnu označila řada expertů za budoucího mistra, ale sotva tuto prognózu vyřkli, Západočeši přišli o osmnáctizápasovou neporazitelnost. Také na půdě Mladé Boleslavi zůstala Viktoria věrna své ofenzivní hře, ale čtyřikrát inkasovala a její náskok v čele soutěže se zmenšil na devět bodů před druhou Olomoucí. Na stejný rozdíl se po pondělní dohrávce v Liberci může dotáhnout také Sparta.

Tabulka střelců

9 - J. Rezek (Plzeň), Hubník (Olomouc)
8 - Kolář (Plzeň), Pekhart (Jablonec),
6 - Wilfried (Sparta), Kisel (Slavia)
5 - Ondrášek (Č. Budějovice).

Olomouc nastoupila proti Bohemians 1905 i s brankářem Drobisze, jenž čelí obvinění z korupce, a nedůslednost hostů před a těsně po přestávce dokázali domácí přetavit ve tři rychlé góly. Jedna branka Pražanů na výhře favorita nic změnit nemohla. Za Olomoucí se mimo Sparty formuje silná skupina, v které je nejen Mladá Boleslav, ale po vydřené výhře nad Hradcem Králové také Teplice a vicemistr z Jablonce, jenž zvítězil v Ostravě.

Tepličtí prohrávali s nováčkem ještě deset minut před koncem, ale pak během devíti minut výsledek otočili a prodloužili svoji vítěznou sérii. Jablonec naopak jednu sérii ukončil - poprvé dokázal vyhrát v Ostravě, i když rychle prohrával. Ještě před poločasem však Severočeši průběh utkání otočili a třetí gól přidali v závěru.

V jihomoravském derby v Brně se hrstka fanoušků v ochozech bavila střeleckými hody v podání domácího mužstva, které po výhře 7:0 opustilo dno tabulky. Hosté totálně propadli a trenér Miroslav Soukup sliboval, že utkání bude mít pro hráče těžké následky.

Na chvíli propadla na poslední místo Slavia, ale dlouho tam nezůstala. Českým Budějovicím nasázela čtyři branky a po osmi zápasech slavila vítězství. Naposledy se červenobílí tak výrazně střelecky prosadili před dvěma lety, kdy porazili Kladno 5:0.

Střelecký půst měli pouze diváci v sobotním duelu Příbrami s Ústím nad Labem. Úporný boj bez branek nepotěšil fanoušky ani hráče obou klubů, které se tak dál potácí na chvostu tabulky.

Brno - Slovácko 7:0

Zbrojovka Brno - 1. FC Slovácko 7:0 (4:0)
Branky: 10. a 32. Michálek (obě z pen.), 28. Rýdel, 34. Kalabiška, 56. Střeštík, 65. Polách, 83. Šamánek.

Rozhodčí: Jílek - Večeřa, Santarius. ŽK: Husár, Střeštík, Kalabiška - Kuncl, Mezlík, J. Valenta, Ondřejka. ČK: 31. Filipko (Slovácko). Diváci: 2245.

Brno: Lejsal - Hamouz, Trousil, Hudec, Husár - Michálek, Dostálek (60. Simerský), Polách (74. Šamánek), Rýdel, Střeštík (62. Hodek) - Kalabiška. Trenér: Večeřa.

Slovácko: Filipko - Kuncl, Mezlík, Košút (70. V. Valenta), Kubáň - Hlúpik, J. Valenta (32. Fryšták), Volešák, Reinberk - Švancara, Ondřejka (61. Fujerik). Trenér: Soukup.

Ostrava - Jablonec 1:3 (1:2)

Baník Ostrava - Baumit Jablonec 1:3 (1:2)
Branky: 17. Neves z pen. - 35. Pekhart, 43. Loučka, 81. Piták.

Rozhodčí: K. Hrubeš - T. Kovařík, Štěrba. ŽK: Řezník, Neves - Zábojník, Kovařík, Vošahlík, Drsek. ČK: 74. Baránek (Ostrava). Diváci: 3194.

Ostrava: Baránek - Řezník, Neuwirth, Bolf, Neves - Lukeš, Marek, Frejlach (68. Hušbauer) - Varadi, Vrťo (56. Fantiš, 75. Daněk), Zeher. Trenér: Koubek.

Jablonec: Špit - Zábojník, Pavlík, Drsek, Jablonský - Vošahlík (85. Haurdič), Loučka, Piták (90. Huber), Kovařík - Pekhart, Lafata (90. Eliáš). Trenér: Komňacký.

Olomouc - Bohemians 1905 3:1 (1:0)

Sigma Olomouc - Bohemians 1905 3:1 (1:0)
Branky: 42. Navrátil, 47. Petr, 49. Hubník - 69. Škoda.

Rozhodčí: Královec - Lhoták, Tacina. ŽK: Vepřek - Sňozík, D. Nešpor, Ibragimov. Diváci: 5620.

Olomouc: Drobisz - Janotka, Dreksa, Škerle, Vepřek - Bajer (59. Ordoš), Navrátil, Rossi (68. Šultes), Hořava - Petr, Hubník (86. Kalas). Trenér: Pstoka.

Bohemians 1905: Sňozík - Jindřišek, Nikl, Cseh, D. Nešpor - Moravec, Držík, Štohanzl, Trubila (66. Ibragimov) - Škoda, Hartig (53. M. Nešpor). Trenér: Hoftych.

Slavia - České Budějovice 4:0 (1:0)

Slavia Praha - Dynamo České Budějovice 4:0 (1:0)
Branky: 2. Kisel, 50. Hora, 64. Čelůstka, 78. M. Černý.

Rozhodčí: Damková - Jiřík, Moláček. ŽK: Dembélé, Hora - Laštovka, Žižka. ČK: 60. Laštovka. Diváci: 4056.

Slavia: Zlámal - Janda, Čelůstka, Trapp, Hubáček - M. Černý (78. Koreš), Dembélé (46. Jarolím), Kisel, Belaid, Hora - Vyhnal (62. Hloušek). Trenér: Petrouš.

Budějovice: Kučera - Laštovka, Lencevič, Lengyel, Žižka - Mezlík, Černák, Rakovan (83. Šíma), Otepka, Pecka (74. Stráský) - Ondrášek (55. Hudson). Trenér: Šilhavý.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!