Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Postupová bomba Ronalda (VIDEO)

Sport

  22:38
PRAHA - Oba angličtí giganti dnes splnili svou "povinnost" a postoupili do semifinále Ligy mistrů. Arsenal si snadno poradil se španělským Villarrealem 3:0, Manchester United se stal prvním ostrovním celkem, který zvítězil v Portu nad místním FC. Postup do další fáze zajistil "Rudým ďáblům" svým gólem Cristiano Ronaldo. Je tak jisté, že se v římském finále představí jeden z dvojice Arsenal - Manchester United.

Theo Walcott střílí první branku do sítě brankáře Diega Lopeze. foto: ČTK

Nadvláda Anglie pokračuje a to co odborníci i fanoušci očekávali se vyplnilo. V semifinále se představí vedle Chelsea také Arsenal a Manchester United. Jediným neanglickým celkem je mezi nejlepšími čtyřmi katalánská FC Barcelona. Rozhodly o tom dnešní čtvrtfinálové odvety nejprestižnější evropské klubové soutěže. 

Arsenal si snadno poradil na Emirates Stadium s neškodným Villarrealem. Domácím hodně pomohl povedený úvod, když po deseti minutách hry překonal hostující ofsajdovou past rychlík Walcott a bylo to 1:0. "Žlutou ponorku" to ovšem nenastartovalo.

Naopak, španělský tým potvrzoval nevýraznou formu posledních týdnů a směrem dopředu byl dnes v Londýně pramálo nebezpečný. "Kanonýři" tak s chutí útočili dál, postupně se ve velkých šancích objevovali Adebayor, Fábregas či Van Persie. Druhý úder neškodným hostům zasadil po hodině hry po skvělé přihrávce Van Persieho právě Adebayor.

A aby nebylo o postupujícím pochyb - o devět minut později zkosil hostující obránce Walcotta v pokutovém území a z penalty se trefil i třetí útočník "Gunners" Van Persie. Hosté navíc přišli o vyloučené Egurena, který tak dlouho hučel do sudího Starka až ten jeho slova "vyslyšel" a ukázal mu druhou žlutou a následně červenou kartu.

Soupeřem Arsenalu bude tradiční rival z Premier League Manchester United. Obhájce trofeje a lídr anglické nejvyšší soutěže předvedl takticky vyzrálý výkon na stadionu FC Porto. Domácí celek posílen remízou 2:2 z prvního zápasu toužil po cenném skalpu, leč marně. Hosté se již v 6. minutě dostali do vedení utěšenou ranou Cristiana Ronalda z pětadvaceti minut a také po zbytek zápasu byli nebezpečnějším týmem.

PODÍVEJTE SE NA PARÁDU CRISTIANA RONALDA:


Hráči Porta se snažili, na pohyblivou a pozornou obranu "Red devils" však po devadesát minut hry nic kloudného nevymysleli. V semifinále Ligy mistrů se tak opět dočkáme anglického souboje a také toho, že v římském finále 27. května uvidíme alespoň jeden ostrovní celek. Hegemonii Premier League narušuje "pouze" FC Barcelona, která je ale zároveň největším favoritem na celkový triumf. Anglický lov na Katalánce začíná 28. dubna.

ODVETY ČTVRTFINÁLE LIGY MISTRŮ:
Arsenal - Villarreal 3:0 (1:0)
Branky: 10. Walcott, 60. Adebayor, 69. Van Persie z pen. Rozhodčí: Stark - Salver, Pickel (všichni Něm.). ŽK: Silvestre - Eguren, Cani, Godin. ČK: 68. Eguren. Diváci: 61.000. První zápas: 1:1, postoupil Arsenal.

Sestavy: Arsenal: Fabianski - Eboué, Toure, Silvestre, Gibbs - Walcott (77. Denilson), Song, Fabregas, Nasri - Van Persie (77. Diaby), Adebayor (83. Bendtner). Trenér: Wenger.

Villarreal: D. Lopéz - A. Lopéz, Godin, Gonzalo Rodriguez, Capdevila - Cani (70. Jordi), Bruno (64. Nihat), Eguren, Mati Fernandez (64. Ibagaza) - Pires, Rossi. Trenér: Pellegrini.

FC Porto - Manchester United 0:1 (0:1)
Branka: 6. Cristiano Ronaldo. Rozhodčí: Busacca - Arnet, Navaro (všichni Švýc.). ŽK: Vidič, Evra (oba Manchester). Diváci: 50.000. První zápas 2:2, postoupil Manchester.

Sestavy: FC Porto: Helton - Sapunaru (80. Tomás Costa), Rolando, Bruno Alves, Cissokho - Lucho (31. Mariano), Fernando, Raul Meireles - Lisandro, Hulk, Rodríguez (64. Farías). Trenér: Ferreira.

Manchester United: Van der Sar - O'Shea, Ferdinand, Vidič, Evra - Anderson (78. Scholes), Carrick, Giggs - Rooney, Berbatov (68. Nani), Cristiano Ronaldo. Trenér: Ferguson.

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!