Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Potvrzeno: Slavia může hrát v Edenu

Sport

  12:44aktualizováno  15:50
PRAHA - Fotbalisté Slavie Praha mohou sehrát poslední zápas ligového ročníku s Jabloncem na svém nově otevřeném stadionu v Edenu. Rozhodla o tom dnes expertní komise svazu po prohlídce areálu ve Vršovicích.

Novotou svítící Eden. foto: ČTK

Stalo se tak to, co si přáli všichni fanoušci, hráči i funkcionáři Slavie. Červenobílí schválení věřili dokonce natolik, že už včera zahájili předprodej lístků. Zájem byl velký a čekaly se dlouhé fronty. Sešívaní se v minulém kole znovu dostali před dosud vedoucí Spartu a pokud doma neprohrají mohou oslavit mistrovský titul, lze tedy očekávat, že tentokrát bude v Edenu vyprodáno.

Zatím se zde uskutečnil pouze otvírací ceremoniál, jehož součástí byl přátelský zápas s univerzitním týmem Oxfordu. Na něho se i vzhledem k ceně vstupenek přišlo podívat necelých patnáct tisíc diváků.

Pokladny v Edenu navíc hlásí vyprodáno. Pro vstupenky na sobotní utkání Slavia – Jablonec si mohou pouze chodit ti lidé, kteří mají internetové rezervace. Bez ní je zbytečné se do Edenu pro vstupenky vypravovat. První den předprodeje předčil podle funkcionářů klubu všechna očekávání. "Takový zájem nebyl první den ani o zápas s Arsenalem v Lize mistrů," řekl tiskový mluvčí Slavie Zlámal. "Předprodej byl ukončen až v deset hodin večer, kdy se dostalo na posledního čekajícího zájemce," dodal.

Autor: