Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav
130 let

Lidovky.cz

Sport

West Ham letos poprvé slavil ligovou výhru, Brentfordu dal čtyři góly

Fotbalisté West Hamu slaví gól Jarroda Bowena (druhý zleva). Vpravo Tomáš Souček, zřetí zprava Vladimír Coufal. foto: Reuters

Fotbalisté West Hamu vítězstvím 4:2 nad Brentfordem ukončili po šesti zápasech sérii bez výhry a poprvé v roce 2024 naplno bodovali. V dresu United před zraky reprezentačního trenéra Ivana Haška odehráli celý zápas Tomáš Souček a Vladimír Coufal, hattrickem se blýskl Jarrod Bowen.
  21:20aktualizováno  23:07

West Ham letos včetně poháru nevyhrál osm zápasů za sebou a v posledních třech duelech vyšel bodově naprázdno, do londýnského derby ale vlétl sebevědomě. První šanci zápasu ve 4. minutě ještě Souček neproměnil a zblízka překopl branku, ale hned minutu nato poprvé skóroval Bowen.

Anglický útočník čekal na gól dva měsíce a dlouhý půst si znovu vynahradil už v 7. minutě, kdy po Coufalově přihrávce zvýšil na 2:0. Divokou úvodní čtvrthodinu ve nicméně zakončil snížením Neal Maupay.

Jarrod Bowen (vpravo) slaví gól v zápase s Brentfordem se spoluhráčem Vladimírem Coufalem.

Po přestávce Bowen dokončil hattrick hlavičkou v 63. minutě a šest minut nato zvýšil vedení West Hamu krásnou střelou do horního růžku branky Emerson Palmieri. V 82. minutě snížil na 2:4 Yoane Wissa, ale víc už United a jejich gólman Alphonse Areola hostům nedovolili.

Svěřenci trenéra Davida Moyese se díky tříbodovému zisku posunuli na osmé místo tabulky, Brentford po třetí porážce za sebou zůstal šestnáctý.

Premier League
26. kolo 26. 2. 2024 21:00
West Ham West Ham : Brentford FC Brentford FC 4:2 (2:1)
Góly:
5. Bowen
7. Bowen
63. Bowen
69. Palmieri
Góly:
13. Maupay
82. Wissa
Sestavy:
Aréola – Coufal, Zouma (C), Mavropanos, Palmieri – Souček, E. Álvarez – Paquetá (76. Antonio), Ward-Prowse, Kudus (90+4. Be. Johnson) – Bowen.
Sestavy:
Flekken – Jørgensen, Ajer, Mee (61. Collins) – Lewis-Potter, Onyeka (73. Janelt), Nørgaard (C), Jensen (77. Damsgaard), Reguilón (73. Roerslev) – Toney, Maupay (73. Wissa).
Náhradníci:
Fabiański – Ogbonna, Akird, Scarles, Ings, Mubama, Earthy.
Náhradníci:
Strakoša – Jarmoljuk, Baptiste, Ghoddos.
Žluté karty:
89. E. Álvarez
Žluté karty:
23. Reguilón, 52. Jørgensen

Rozhodčí: Hooper – Holmes, Long

Počet diváků: 62 470

Přejít na on-line reportáž
Autoři: ,