Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Problémy Němců před osmifinále. Hráči mají příznaky chřipky, říká Löw

Sport

  19:31
RIO DE JANEIRO/PRAHA - Pro páteční čtvrtfinále na mistrovství světa proti Francii to může být problém. "Sedm hráčů má drobné příznaky chřipky," sdělil trenér německých fotbalistů Joachim Löw v rozhovoru pro rozhlasovou stanici ARD.

Thomas Müller (vlevo) a Manuel Neuer. foto: Reuters

Löw neuvedl žádné jméno. "Většina z nich má bolesti v krku," poznamenal.

"Stejně je příliš brzy dělat konečné rozhodnutí o sestavě," řekl předtím, než výprava na severovýchodě Brazílie, kde během šampionátu pobývá, nasedla do letadla a odcestovala do dějiště zápasu do Ria de Janeira.

Nemoc německé národní mužstvo zasáhla už v minulých dnech. Stoper Mats Hummels kvůli horečce chyběl v osmifinálovém duelu proti Alžírsku a obrana byla značně prostupná.

Náhradník Christoph Kramer měl zimnici a ve středu netrénoval. Hummels by však už měl být fit, protože ho fotoreportéři zachytili, jak sedí v Santo André na pláži a k zápasu odletěl.

Jak kouč upozornil, příčinou zdravotních problémů může být náročné cestování do dějišť utkání z jednoho klimatického pásma do druhého. Němci zažili tropická vedra, lijáky na severu i chladno na jihu Brazílie v Porto Alegre. Do toho klimatizace.

"Není to tak špatné, abychom to museli dramatizovat," podotkl Löw.

Autor:

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...