Čtvrtek 2. května 2024, svátek má Zikmund
130 let

Lidovky.cz

Pudil s Blažkem se vracejí ze Slavie do Liberce

Sport

  12:05
LIBEREC - Dresy fotbalistů Slavie Praha již nebudou oblékat reprezentační záložník Daniel Pudil a útočník Jan Blažek.

Daniel Pudil a David Jarolím na reprezentačním srazu foto: ČTK

V mistrovském týmu byli jen na hostování a protože Slavia na ně neuplatnila přestupovou opci, vracejí se do Slovanu Liberec.
Oznámil to severočeský klub na své internetové stránce "Vyhodnotili jsme si situaci v klubu a ve shodě s trenérem Karlem Jarolímem jsme se rozhodli, že opci na tyto dva hráče neuplatníme," řekl ředitel Slavie Petr Doležal.

Pudil od svého listopadového příchodu na Strahov vynechal jen tři ligové zápasy a k titulu přispěl čtyřmi góly. Dostal se i do reprezentačního týmu a o Euro přišel jen proto, že si v posledním ligovém utkání zlomil záprstní kůstku. Na levé straně zálohy však bude mít Slavia k dispozici uzdraveného Slováka Šventa a Černého. Útočník Blažek hrál poměrně málo a dal jeden gól.

 V Liberci podle manažera klubu Josefa Jinocha zůstávají dva slávisté, záložník Bořek Dočkal, na něhož Slovan uplatnil opci, i Lukáš Vácha, který bude po rekonvalescenci dál na hostování. Naopak dres Slovanu už neobléknou Peter Šinglár, Radek Bejbl a Fernando Hudson, kterým skončila smlouva.

Autor: