Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Reprezentace popřela Barošův předčasný návrat

Sport

  13:43
Westerburg - Lékaři budou pokračovat v Barošově léčení na místě. Přestože jeho stav neumožňuje, aby v blízké době nastoupil, popřelo vedení české reprezentace zprávu deníku Šíp, že už hrát nebude a že se dokonce chystá domů.

Milan Baroš foto: KARIM JAAFAR AFP

Šíp píše, že němečtí lékaři při magnetické rezonanci objevili v Barošově šlaše několikamilimetrovou trhlinu a nedali mu šanci, že se během šampionátu uzdraví. Baroš se prý hned v nemocnici rozhodl, že se vrátí domů. Masér výpravy Karel Mališ listu řekl, že léčba bude trvat týdny.

Vedení mužstva ale na dnešní mimořádné tiskové konferenci ve Westerburgu oznámilo, že lékaři budou dál pokračovat v léčbě jeho zranění v dějišti turnaje. Po
sobotním utkání s Ghanou odvezou Baroše na další vyšetření do nemocnice a
pokusí se nasadit jiný druh léčby.

Deník Šíp v dnešním vydání tvrdil, že Baroš už na mistrovství světa hrát nebude a dokonce se už prý chystá domů. Tiskový mluvčí Lukáš Tuček tuto informaci však už ráno v rozhovoru pro ČTK označil za nepravdivou a později jeho slova potvrdili také lékaři Jiří Fousek a Petr Krejčí. "Budeme zkoušet další druhy léčby. V pondělí Milan absolvuje další vyšetření na magnetické rezonanci," uvedl Fousek.

Může to být výron
Baroš má problémy s chodidlem už od 3. června, kdy se zranil v generálce s Trinidadem a Tobagem. Od té doby s týmem netrénuje a jeho stav se příliš nelepší. V úterý se podrobil dalšímu vyšetření na klinice v Duisburgu, ale to podle lékaře výpravy Fouska nepřineslo žádné nové skutečnosti.

"Na vyšetření bylo zjištěno malé množství tekutiny v místě zranění, což samo o sobě znamená, že se tam něco děje. Může to být krevní výron způsobený třeba natržením," vysvětlil Fousek. Je prý také možné, že krevní výron mohly způsobit i léčebné metody - ultrazvuk či rázová vlna, které Baroš podstoupil ještě v Praze, nebo obstřik na tréninku před zápasem s USA.

Do pondělí bude mít Baroš dál volno a pak vyrazí do Limburgu na další magnetickou rezonanci. "Ta může odhalit, že výskyt tekutiny byl způsoben jen obstřikem. Pak by vyhlídky byly lepší," uvedl Krejčí.

Podle něho bude Barošova léčba pokračovat i dnes, kdy do českého hotelu dorazí německý odborník Tomas Velter z Kolína nad Rýnem. "Je to specialista na léčby
bolestí, který má nové metody, které s námi hodlá konzultovat. Uvidíme, zda
mu pomůže," uvedl Krejčí.

Dodal, že každý obyčejný smrtelník by na podobné potíže dostal dvouměsíční volno a bolest by časem odezněla. "Jenže my jsme na mistrovství světa a musíme se pokusit hráče dostat do hry. Samozřejmě za dodržení základního předpokladu, že se nezhorší jeho zdraví," vysvětlil Krejčí, podle něhož stále existuje naděje, že se doba léčení zkrátí.

Právě zásah specialisty na bolest může být zásadní. Poškození šlachy se prý zatím nepotvrdilo, a tak se víceméně spekuluje, jakým způsobem dokáže Baroš nepříjemné pocity překonat. "Základní diagnóza z Prahy se zatím potvrzuje," prohlásil Fousek.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!