Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert
130 let

Lidovky.cz

Ronalda při prvním zápase vypískali, výhru zachraňoval až Benzema

Sport

  9:06
DUBLIN - VIDEO Hvězdné duo Cristiano Ronaldo a Benzema má za sebou premiéru v dresu Realu Madrid. A nutno podotknout, ne zrovna vydařenou premiéru. V irském Dublinu se proti amatérům ze Shamrock Rovers tanečníci "Bílého baletu" dlouho nemohli prosadit, od blamáže je ochránil až gólem tři minuty před koncem francouzský snajpr Karim Benzema.

Cristiano Ronaldo v dresu Realu Madrid. foto: AFP

Hvězdný Portugalec byl jedinou posilou španělského vicemistra, který nastoupil od začátku zápasu. Do druhé půle poté nastoupil  Benzema, Kaká a Albiol odpočívali.

Ronaldo vběhl na hřiště s číslem 9 a od začátku předváděl fanouškům, kteří jej ovšem na Tallaght Stadium vybučeli, své přešlapovačky, chytré přihrávky a rychlé průniky. K většímu ohrožení branky soupeře ovšem jeho parádičky nevedly.

A tak se jimi mohl následně bavit společně se spoluhráčem Gutim na střídačce. Do druhého poločasu již nenastoupil. Nový kouč Manuel Pellegrini udělal do druhé pětačtyřicetiminutovky celkem devět změn a hosté snaživé poloprofesionály ještě více přitlačili. Zářil především francouzský útočník Benzema.

SHAMROCK ROVERS 0:1 REAL MADRID:

V 57. minutě trefil z pětadvaceti metrů levačkou tyč, o půl hodiny později střela z jeho pravačky tu samou tyčku jen těsně minula. Po následném rozehrání jej dlouhým nákopem našel jeden ze spoluhráčů, Benzema se jako tank vřítil do vápna a zavěsil.

Mladý útočník tak uchránil hvězdný soubor od pořádné blamáže. Zatímco Real vyplatil za nové posily skoro 210 milionů eur a platí svým hráčům týdně 2 miliony eur, jejich soupeře stojí sestava zhruba 15 tisíc eur za stejné období.

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!